Anchetă după publicarea de imagini cu un sibian ce negocia "vânzarea" a două fete în Marea Britanie - FOTO, VIDEO

Poliţia Sibiu a deschis o anchetă, luni, după ce în presa britanică au apărut imagini video cu un bărbat din municipiul Sibiu care negociază "vânzarea" unor tinere pentru prostituţie în Marea Britanie, la preţul de cinci sute de lire fiecare, bărbatul filmat fiind identificat.

320 afișări
Imaginea articolului Anchetă după publicarea de imagini cu un sibian ce negocia "vânzarea" a două fete în Marea Britanie - FOTO, VIDEO

Anchetă după publicarea de imagini cu un sibian ce negocia "vânzarea" a două fete în Marea Britanie (Imagine: Sunday Mirror)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Anca Bloanca, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că a fost deschisă o anchetă în urma vizionării unor imagini publicate în presa britanică.

"Poliţia Sibiu s-a autosesizat cu privire la faptele relatate în presa britanică, urmând să fie făcute cercetări privind stabilirea competenţei de soluţionare şi cercetare a acestei cauze. În funcţie de rezultat, dosarul de cercetare va rămâne în competenţa Poliţiei Sibiu sau va fi declinată competenţa de soluţionare instituţiei abilitate competente", a declarat Anca Bloanca.

Potrivit acesteia, bărbatul a fost identificat, acesta fiind cunoscut cu antecedente penale.

El a ieşit din penitenciar în anul 2009, după ce a ispăşit o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru înşelăciune.

În acest caz poliţiştii trebuie să stabilească dacă este vorba despre trafic de persoane sau despre prostituţie şi proxenetism. În cazul în care se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de persoane, cazul va fi preluat de către procurorii DIICOT.

Revista britanică Sunday Mirror a publicat, sâmbătă, un material în care autorii povestesc că au negociat cu un bărbat din Sibiu, Adrian Meder, cumpărarea unor tinere care să se prostitueze în Marea Britanie, acesta cerându-le cinci sute de lire sterline pentru fiecare tânără. Materialul jurnalistic este însoţit de imagini filmate cu o cameră ascunsă. În materialul video se poate vedea cum bărbatul încearcă să-i convingă că tinerele se prostituează de bunăvoie, că pot avea câte 15 clienţi pe zi şi se pot înţelege cu aceştia pentru că ştiu limba engleză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici