Anchetă la Iaşi: Preot şi dascăl confirmaţi cu coronavirus au umblat din casă în casă. Cei doi au fost internaţi duminică seară

  • Preotul şi dascălul din Târgu Frumos au fost internaţi duminică seară, după ce rezultatele analizelor au arătat că sunt infectaţi
  • Cei doi au fost săptămâna trecută cu molifta, prin comunitatea ruşilor lipoveni din oraş
  • Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a început o anchetă epidemiologică
1990 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Iaşi: Preot şi dascăl confirmaţi cu coronavirus au umblat din casă în casă. Cei doi au fost internaţi duminică seară

Anchetă epidemiologică în Iaşi: Un preot şi un dascăl din comunitatea ruşilor lipoveni au COVID-19. ”Au umblat cu molifta”

Preotul şi dascălul din oraşul Târgu Frumos din Iaşi au fost testaţi în cursul zilei de sâmbătă. Rezultatele au venit duminică seară, iar cei doi au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. 
 
"Au venit astă noapte ( n.r. duminică )  şi i-au luat, preotul cu dascălul şi i-au dus la Iaşi. Au umblat săptămâna trecută cu molifta. Sunt din comunitatea ruşilor lipoveni", a declarat Ionel Vatamanu, primarul oraşului Târgu Frumos. 
 
În comunitatea ruşilor lipoveni din Târgu Frumos sunt aproximativ 700 de persoane, dar preotul şi dascălul nu ar fi ajuns la toate familiile săptămâna trecută. 
 
"Este o anchetă declanşată, care urmăreşte stabilirea contacţilor şi izolarea la domciliu precum şi testarea pentru noul coronavirus", a explicat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi. 
 
În oraşul Târgu Frumos sunt 4 persoane confirmate cu infecţia cu noul coronavirus. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici