Anchetă epidemiologică la Iaşi, după ce şase copii au ajuns la spital din cauza laptelui primit la şcoală

Este anchetă epidemiologică la Iaşi, după ce şase copii din comuna Scheia au ajuns la spital imediat ce au băut laptele primit la şcoală, prin Programul „Laptele şi cornul”. Doi dintre ei au fost deja externaţi, transmite corespondentul Mediafax.

143 afișări
Imaginea articolului Anchetă epidemiologică la Iaşi, după ce şase copii au ajuns la spital din cauza laptelui primit la şcoală

Anchetă epidemiologică la Iaşi, după ce şase copii au ajuns la spital din cauza laptelui primit la şcoală

Cei şase copii au ajuns marţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce li s-a făcut rău după ce au băut la şcoală laptele din programul „Laptele şi cornul”.

Primarul din localitate, Dănuţ Ababei, a declarat, joi, corespondentului Mediafax, că laptele fusese livrat chiar în ziua în care au mâncat copiii.

„Laptele a fost ţinut în frigider, ca în fiecare zi. A fost livrat chiar în dimineaţa zilei de marţi”, a explicat Ababei.

Cei şase copii de clasa a patra nu au fost în stare gravă, iar doi dintre ei au fost deja externaţi.

„E vorba despre şase copii care au fost internaţi în urmă cu două zile, doi au şi plecat acasă. Este vorba despre nişte fenomene digestive care au apărut după consum de lapte, dar nu au fost într-o stare generală gravă, iar examenul bacteriologic, dacă va fi să iasă pozitiv este la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică. În prezent au o stare generală bună şi cred că în cursul zilei de azi (joi – n.r.) vor pleca şi ceilalţi patru acasă”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică şi aşteaptă rezultale analizelor pentru a vedea cauza intoxicaţiei copiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici