Anchetă la morga Spitalului Fundeni, după ce personalul s-a comportat neadecvat

Ministerul Sănătăţii a informat, sâmbătă, că a declanşat o anchetă la morga Spitalului Fundeni din Bucureşti, după ce personalul s-a comportat neadecvat cu rudele unei decedate, de religie musulmană, care reclamase faptul că a fost ţinut cadavrul mai mult de 24 de ore, cât prevede procedura.

712 afișări
Imaginea articolului Anchetă la morga Spitalului Fundeni, după ce personalul s-a comportat neadecvat

Anchetă la morga Spitalul Fundeni, după ce personalul s-a comportat neadecvat

Rudele femeii decedate au vrut să ia cadavrul, însă personalul spitalului, folosind un limbaj neadecvat, a refuzat şi a invocat diverse motive.

Mai mult, rudele au fost plimbate de la spital la Primăria sectorului 2 Bucureşti, care trebuia să elibereze certificatul de deces, însă autoritările locale, în lipsa unui act care este dat de medic, nu puteau înmâna documentul.

Conform tradiţiilor musulmanilor, înmormântările se fac la 24 de ore de la deces, astfel rudele femeii, nemulţumite, au reclamat tergiversarea procedurilor spitaliceşti.

Subsecretarul de stat pe probleme de urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că Ministerul Sănătăţii a declanşat cercetări în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici