Anchetă la Vaslui după ce o mamă minoră şi-ar fi negociat vânzarea bebeluşului pe 2.400 de euro

Poliţiştii vasluieni au deschis o anchetă după ce o mamă minoră, în vârstă de 14 ani, ar fi încercat să îşi vândă copilul în vârstă de cinci luni, pe o sumă de 2.400 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

818 afișări
Imaginea articolului Anchetă la Vaslui după ce o mamă minoră şi-ar fi negociat vânzarea bebeluşului pe 2.400 de euro

Anchetă la Vaslui după ce o mamă minoră şi-ar fi negociat vânzarea bebeluşului pe 2.400 de euro

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, mama ar fi avut discuţii telefonice cu o familie din Bucureşti, din care reieşea faptul că aceasta intenţiona să le vândă copilul. În acelaşi timp au fost demarate şi proceduri legale privind luarea unor măsuri de protecţie a minorului, respectiv darea în plasament către familia din Bucureşti. Imediat a fost sesizat asistentul social al spitalului, dar şi poliţia.

Potrivit anchetatorilor, mama dădea legal copilul de cinci luni în plasament familiei din Bucureşti, dar pentru asta încasa şi bani.

„Este vorba despre o mamă minoră, de 14 ani, internată cu copilul său de cinci luni, la secţia de Pediatrie. Celelalte mame din salon au auzit-o discutând la telefon. A fost sesizat asistentul social cu privire la faptul că în acest caz ar putea fi vorba despre încălcarea unor drepturi. De asemenea, a fost anunţată Poliţia”, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vaslui au precizat că, în acest caz, este deschis deja un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, iar acum, cercetările au fost extinse.

“Se fac cercetări cu privire la încredinţarea unui minor de cinci luni, de către mama sa, minoră, în vârstă de 14 ani. Am fost sesizaţi de SJU Vaslui şi este vorba despre interpretarea unor discuţii telefonice, privind darea copilului în plasament. Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că sunt demarate proceduri legale privind luarea unor măsuri de protecţie a minorului, respectiv darea în plasament către o familie din Bucureşti”, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David.

Femeile din salon le-au declarat poliţiştilor că mama adolescentei era cea care coordona negocierile şi că suma vehiculată ar fi de 2.400 de euro, iar o parte din bani a fost deja încasată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici