Andrei Iucinu poate purta numele de familie al tatălui său

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Andrei Iucinu poate purta numele de familie al tatălui său, Dumitru Tinu, judecătorii confirmând, astfel, decizia Tribunalului Capitalei în acest sens.

62 afișări
Imaginea articolului Andrei Iucinu poate purta numele de familie al tatălui său

Andrei Iucinu poate purta numele de familie al tatălui său (Imagine: Mediafax Foto)

În septembrie 2008, Tribunalul Bucureşti a decis că fiul jurnalistului Dumitru Tinu, Andrei Iucinu, poate purta numele de familie al tatălui său.

Soluţia fost atacată de soţia şi fiica jurnalistului, Tamara şi Anna Maria Tinu, la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins recursurile celor două, confirmând, astfel, decizia instanţei inferioare.

Avocatul celor două a cerut, luni, instanţei să suspende judecarea acestui dosar, până la soluţionarea finală a cauzei referitoare la moartea jurnalistului Dumitru Tinu şi cea legată de moştenirea averii. În această cauză, o altă instanţă, Judecătoria sectorului 3, a dar câştig de cauză lui Andrei Iucinu, urmând să se judece şi căile de atac.

De asemenea, avocatul a susţinut că Andrei Iucinu arătând un comportament nedemn şi "aducând injurii şi afirmaţii calomnioase doamnelor Tinu".

De partea cealaltă, avocatul lui Andrei Iucinu a arătat că dorinţa acestuia de a purta numele Tinu nu "vatămă nimănui" şi este un drept al său.

În acest proces, Judecătoria sectorului 1 a decis în primă instanţă, în martie 2008, că Iucinu poate purta numele de familie al tatălui său.

Citeşte şi:

Tribunalul Bucureşti: Andrei Iucinu poate purta numele tatălui său, Dumitru Tinu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici