Andronescu: Fiecare şcoală va decide asupra datei festivităţii de deschidere a noului an

Fiecare şcoală va decide asupra datei când organizează festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ, fără ca Ministerul Educaţiei să facă vreo recomandare în această privinţă, a precizat vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul Ecaterina Andronescu.

1649 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Fiecare şcoală va decide asupra datei festivităţii de deschidere a noului an

Ecaterina Andronescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Fiecare şcoală va decide asupra datei festivităţilor de deschidere a noului an şcolar. Nu facem nicio recomandare în acest sens", a spus ministrul Educaţiei.

Mai mulţi profesori s-au arătat nemulţumiţi de intenţia conducerii unităţii de învăţământ în care predau de a-i aduce la şcoală în ziua de sâmbătă, 15 septembrie, pentru festivitatea de deschidere a noului an.

"Mergem la şcoală în fiecare zi, dar nu sâmbătă sau duminică, decât dacă ne vor fi plătite aceste zile", se arată într-un comunicat al unui grup de profesori.

Întrebată dacă profesorii pot fi obligaţi să meargă la şcoală sâmbătă, 15 septembrie, ministrul Educaţiei a precizat că o decizie în acest sens trebuie luată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Ministrul Educaţiei a anunţat în 3 septembrie că noul an şcolar va începe la 17 septembrie, ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea părinţilor, dar şi pentru că, astfel, va fi o săptămână în plus pentru pregătirea unităţilor de învăţământ.

"Au fost foarte multe solicitări din partea părinţilor. Este corect să răspundem acestora", a spus ministrul Educaţiei, care a precizat că începerea anului şcolar la 17 septembrie a fost luată, în şedinţa de guvern de sâmbătă, în condiţiile în care data tradiţională, de 15 septembrie, este o zi de sâmbătă.

Andronescu a subliniat că amânarea începutului de an şcolar din 10 în 17 septembrie va oferi încă o săptămână pentru rezolvarea problemelor pe care le au şcolile, inclusiv cele legate de clasa pregătitoare, introdusă în premieră în ciclul primar.

Anul şcolar 2012-2013 ar fi trebuit să înceapă, potrivit calendarului anunţat iniţial de Ministerul Educaţiei, la 10 septembrie, cu primul semestru programat până în 21 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici