Angajaţii "Brădet" depistaţi cu E.Coli au început tratamentul la domiciliu

Celor trei angajaţi ai fabricii Lactate Brădet depistaţi cu E.Coli patogen li s-a prescris, vineri, tratament la domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2668 afișări
Imaginea articolului Angajaţii "Brădet" depistaţi cu E.Coli au început tratamentul la domiciliu

Angajaţii "Brădet" depistaţi cu E.Coli au început tratamentul la domiciliu

"Într-adevăr, celor şapte muncitori depistaţi cu bacteria E.Coli li s-a prescris de vineri tratament la domiciliu. Reţeta a fost eliberată de către medicul de Medicina Muncii, cred, în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş. E vorba de un tratament uşor. De la finele lunii februarie, când am închis fabrica, mai vine la muncă doar personalul TESA. Muncitorii din fabrică au rămas acasă. Pentru perioada asta vor fi plătiţi, încă mai avem fonduri", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Badea, patronul "Lactate Brădet".

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru, le recomandă muncitorilor de la Brădet să intre în fabrică doar cu avizul medicului.

"Din cele 19 probe de coproculturi, şapte au ieşit pozitive pentru cel puţin unul dintre tipurile de E.coli patogen, dar dintre acestea numai trei prezintă verotoxina 1 sau verotoxina 2. În data de 29, după de s-a dat pe sistemul de alertă rapid, o echipă a DSP Argeş s-a deplasat la firma Brădet unde a lăsat coprocultoare pentru toţi angajaţii, iar în dimineaţa următoare patronul firmei a adus la Direcţie coprocultoarele pentru a se face analiza de coprocultură. Acestea au fost trimise la Cantacuzino şi s-au primit rezultatele pe care vi le-am spus", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Honţaru.

Potrivit acesteia, angajaţii la care s-a confirmat prezenţa bacteriei E.Coli patogen sunt purtători sănătoşi, pentru că niciunul nu a prezentat semne de boală.

"Ei trebuie să respecte cu stricteţe regulile de igienă. Firma Brădet nu funcţionează. Angajaţilor li s-a recomnadat de către medicul lor de medicina muncii ca intrarea în fabrica de produse lactate să se facă numai cu avizul medicului. Dacă nu sunt păstrate regulile de igienă, reprezintă un pericol", a spus directorul DSP Argeş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici