Angajaţii de la Mercedes cer amânarea deciziei de a opri producţia maşinilor pe benzină şi cele diesel

Muncitorii sunt în favoarea unei amânări faţă de 2035, data aleasă de Uniunea Europeană.

5233 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Mercedes cer amânarea deciziei de a opri producţia maşinilor pe benzină şi cele diesel

Angajaţii de la Mercedes cer amânarea deciziei de a opri producţia maşinilor pe benzină şi cele diesel

Din cauza cererii slabe de maşini electrice, Comitetul de întreprindere al Mercedes-Benz este în favoarea amânării deciziei de a abandona motoarele cu ardere internă.

Site-ul săptămânalului Der Spiegel scrie asta, amintind că, potrivit reglementărilor UE, începând din 2035 pot fi înmatriculate doar maşini cu impact zero asupra climei, de fapt automobile 100% electrice.

„Mercedes este în prezent capabilă să producă mai multe motoare cu ardere sau mai multe maşini electrice, în funcţie de situaţia pieţei”, a remarcat Michael Häberle, şeful Comitetului de întreprindere al uzinei Stuttgart-Untertürkheim şi membru al Consiliului de supraveghere.

„Trebuie să menţinem această flexibilitate cât mai mult timp posibil pentru a organiza corect transformarea”, a spus reprezentantul. Dacă data abandonului ar fi amânat, Mercedes-Benz ar putea „organiza tranziţia către o lume diferită a condusului într-un mod mai acceptabil din punct de vedere social pentru angajaţi”.

Acest lucru ar creşte probabil şi şansele unui pact de salvgardare a locurilor de muncă până în 2035, aşa cum a solicitat Comitetul de întreprindere. Până acum, un astfel de acord există doar până la sfârşitul anului 2029.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici