Angajaţii Penitenciarului Poarta Albă refuză activităţile cu grupuri mari de deţinuţi

Angajaţii Secţiei de asistenţă psiho-socială din cadrul Penitenciarului Poarta Albă refuză, începând de luni, activităţile cu grupuri de peste 15 deţinuţi, cum era până acum, pentru a preveni incidentele, după ce o angajată a fost sechestrată în baie.

283 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Penitenciarului Poarta Albă refuză activităţile cu grupuri mari de deţinuţi

Angajaţii Penitenciarului Poarta Albă refuză activităţile cu grupuri mari de deţinuţi (Imagine: Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că angajaţii Secţiei de asistenţă psiho-socială din cadrul Penitenciarului Poarta Albă refuză, începând de luni, activităţile cu grupuri mai mari de 15 deţinuţi.

Începând de luni, angajaţii Secţiei de asistenţă psiho-socială vor lucra cu grupuri de doar cinci - şase deţinuţi, nu de peste 15 cum era până acum, pentru a preveni incidentele, în condiţiile în care Penitenciarul Poartă Albă nu are suficienţi angajaţi.

Joia trecută, o angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost sechestrată de doi deţinuţi în baia clubului de activităţi, femeia fiind ameninţată cu un cuţit improvizat.

"În timpul derulării unei activităţi specifice de educaţie cu cei doi deţinuţi, aceştia au devenit violenţi şi ameninţând-o cu un cuţit improvizat au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenţia de a o agresa sexual. Acţionând cu tact şi profesionalism, lucrătoarea i-a convins pe cei doi deţinuţi să renunţe la intenţie după aproximativ 10 minute", arăta ANP.

În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia, iar la nivelul Penitenciarului Poarta Albă a fost începută o anchetă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici