O angajată a Penitenciarului Poarta Albă, sechestrată de doi deţinuţi / Sindicatul Omnia cere măsuri urgente de protecţie a personalului

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă a fost sechestrată, joi, de doi deţinuţi, în baia clubului de activităţi, femeia fiind ameninţată cu un cuţit improvizat, parchetul fiind sesizat în acest caz, anunţă ANP.

3924 afișări
Imaginea articolului O angajată a Penitenciarului Poarta Albă, sechestrată de doi deţinuţi / Sindicatul Omnia cere măsuri urgente de protecţie a personalului

O angajată a Penitenciarului Poarta Albă, ameninţată cu un cuţit de doi deţinuţi şi sechestrată într-o baie (Imagine: Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

"În timpul derulării unei activităţi specifice de educaţie cu cei doi deţinuţi, aceştia au devenit violenţi şi ameninţând-o cu un cuţit improvizat au obligat-o să se deplaseze în grupul sanitar al clubului cu intenţia de a o agresa sexual. Acţionând cu tact şi profesionalism, lucrătoarea i-a convins pe cei doi deţinuţi să renunţe la intenţie după aproximativ 10 minute", transmite ANP printr-un comunicat de presă.

În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia. La nivelul Penitenciarului Poarta Albă s-a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii evenimentului şi împrejurările în care deţinuţii au intrat în posesia cuţitului improvizat.

Sindicatul Omnia din cadrul ANP cere măsuri urgente de protecţie a personalului

Sindicatul Omnia din cadrul ANP cere măsuri urgente de protecţie a personalului şi demiterea conducerii penitenciarului Poarta Albă după ce o angajată a închisorii a fost sechetrată joi de doi deţinuţi.

"Cerem măsuri urgente de protecţie a personalului. Cerem îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Cerem eliminarea deficitului de personal. Cerem demiterea conducerii Penitenciarului Poarta Albă. (...)Personalul din penitenciare este expus unor riscuri profesionale şi personale greu de imaginat de către cineva care nu lucrează în fiecare zi cu tâlhari, criminali, violatori şi alte categorii de infractori; în cea mai mare parte recidivişti. Agresiunile asupra personalului se întâmplă la locul de munca şi se întâmplă în comunitate, atunci când aceştia se întalnesc cu foşti deţinuti. Angajaţii sunt atacaţi chiar şi în propria casă, iar nu puţine cazuri sunt cele în care bunuri le sunt distruse şi sunt agresaţi în public", transmite sindicatul Omnia printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii sindicatului susine că mai sunt necesare aproximativ 280 de posturi la Poarta Alba pentru a putea fi asigurate în condiţii optime misiunile la penitenciar.

"Deşi de-a lungul timpului au fost reclamate numeroase abateri ale conducerii Penitenciarului Poarta Albă, foarte multe în legătură cu modul în care coordonează siguranţa misiunilor în interiorul şi exteriorul penitenciarelor, acestea au fost ignorate. Cazul cel mai recent ignorat este cel al unui deţinut favorizat care părăsea când voia punctul de lucru fără să se ştie ce face", se arată în comunicatul de presă.

Sindicaliştii susţin că "este o glumă sinistră" cadrul normativ privind protecţia personalului din penitenciare iar "mijloacele tehnice şi procedurile prin care aceasta se realizează la locul de munca sunt, atunci când există măcar cu numele, depăşite şi nefuncţionale. Lipsesc mijloace de protectie individuala, de alarmare sau de interventie. Chiar si banalele sisteme de alarmare individuala se dovedesc imposibil de achizitionat, ANP returnand bani la buget".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici