ANI cere procurorilor să-l ancheteze pentru fals pe prorectorul Universităţii de Construcţii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut, vineri, procurorilor, să-l cerceteze pentru fals pe Anton Chirică, prorector al Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti, după ce inspectorii au constatat că acesta nu a trecut în declaraţia de avere mai multe surse de venit.

393 afișări
Imaginea articolului ANI cere procurorilor să-l ancheteze pentru fals pe prorectorul Universităţii de Construcţii

ANI cere procurorilor să-l ancheteze pentru fals pe prorectorul Universităţii de Construcţii (Imagine: cfdp.utcb.ro)

Chirică nu şi-a depus declaraţia de avere şi interese în termenlul prevăzut de lege, astfel că inspectorii de integritate l-au amendat şi au declanşat din oficiu procedura de verificare a averii sale, informează ANI, într-un comunicat de vineri.

În urma verificărilor, inspectorii au constatat că Anton Chirică nu a trecut în declaraţiile de avere venituri salariale obţinute de la SVF Management Prod Serv SRL, de la Institutul de Cercetare în Transporturi INCERTRANS SA, de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Proex Construct SRL şi Constotal SRL.

În plus, inspectorii de integritate au constatat că şi datele referitoare la conturile sale bancare sunt inexacte şi incomplet menţionate în declaraţia de avere.

"Aceste aspecte constituie indicii temeinice privind săvârşirea de către domnul Anton Chirică a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de articolul 292, Cod Penal, asupra căreia doar organele judiciare au competenţa de a se pronunţa, motiv pentru care s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, Bucureşti", scriu inspectorii de integritate în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici