ANI: Deputatul PSD Vasile Bleotu, în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că deputatul PSD Vasile Bleotu este în incompatibilitate, întrucât, pe lângă calitatea de parlamentar este şi director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSB).

406 afișări
Imaginea articolului ANI: Deputatul PSD Vasile Bleotu, în incompatibilitate

Vasile Bleotu (Imagine: www.cdep.ro)

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către deputatul Vasile Bleotu, informează, vineri, ANI.

În urma evaluărilor demarate la 10 noiembrie 2010 s-a constatat că Bleotu este în incompatibilitate, începând din 20 decembrie 2007 întrucât deţine, simultan, atât calitatea de deputat, cât şi funcţia Director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 81, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

Bleotu este director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar din 18 februarie 2005.

Conform prevederilor art. 81, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, "Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului [...]".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici