ANI plăteşte 6,9 milioane de euro pentru un sistem IT care va identifica neregulile la licitaţii

Agenţia Naţională de Integritate a selectat consorţiul format din Siveco, UTI Grup, SAP şi Computer Sharing pentru furnizarea unui sistem IT de prevenire a conflictelor de interese în domeniul achiziţiilor publice, contractul ridicându-se la 30,41 milioane de lei, TVA inclusă (6,9 milioane euro).

343 afișări
Imaginea articolului ANI plăteşte 6,9 milioane de euro pentru un sistem IT care va identifica neregulile la licitaţii

ANI plăteşte 6,9 milioane de euro pentru un sistem IT care va identifica neregulile la licitaţii

În cadrul consorţiului, Siveco România are calitatea de ofertant, UTI Grup - ofertant asociat, SAP România - terţ susţinător şi Computer Sharing SRL - subcontractant.

La licitaţie au mai depus oferte Teamnet International, Romsys şi consorţiul format din S&T România, Ness România (terţ susţinător) şi Information Business Consulting SRL (subcontractant).

Prin anunţul de paticipare, contractul a fost estimat 30,43 milioane de lei, TVA inclusă.

Durata contractului a fost stabilită pentru 12 luni de la data atribuirii.

Denumit Prevent, proiectul va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile.

Contractul de finanţare a fost semnat la finele lunii noiembrie 2013.

În martie 2013, preşedintele ANI, Horia Georgescu, a anunţat că sistemul Prevent va funcţiona printr-o platformă cu o bază de date care va fi integrată atât la nivelul Registrului Comerţului, cât şi la nivelul instituţiilor fiscale, astfel încât să se facă relaţionarea cu persoanele conducătoare de instituţii publice sau implicate în proceduri de achiziţie publică.

Câteva luni mai târziu, şeful ANI a afirmat că instituţia va avea funcţional, în 2014, un sistem informatic care va emite avertismente în timp real atunci când apar nereguli în timpul procedurilor de achiziţii publice finanţate cu fonduri europene.

"Într-o primă fază, toate persoanele implicate în procesele de achiziţii publice finanţate cu fonduri europene vor fi monitorizate în timp real şi sistemul, denumit Prevent, va emite avertismente atunci când în timpul derulării procedurilor de licitaţie sunt semnalate rude de gradul I şi II care au legătură cu persoanele implicate în acest proces. Ulterior, monitorizarea se va extinde pentru toate licitaţiile publicate în SEAP", a spus Georgescu la finele lunii octombrie 2013.

Înfiinţată în 1992, compaina Siveco România este unul dintre cei mai mari jucători locali în domeniul aplicaţiilor software şi are peste 1.300 de angajaţi.

Acţionarii companiei sunt Siveco Netherlands BV (Olanda) - 42,2%, Siveco International SA - 32,5%, Siveco România - 3,75%, Irina Socol - 10,98%, Alexandru Rădăşanu - 7,62%, Florin Ilia - 2,69%, Daniela Bichir - 0,14% şi Aurora Crusti - 0,14%.

La nivelul anului 2013, afacerile Siveco România au însumat 206,1 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici