ANM, despre incendiul din Bragadiru: Norul de fum se duce către sud, îndepărtându-se de Bucureşti

Direcţia norului de fum care s-a format în urma incendiului de vegetaţie dintre Bragadiru şi Măgurele este către sud, îndepărtându-se de zona administrativă a municipiului Bucureşti, potrivit informaţiilor transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

490 afișări
Imaginea articolului ANM, despre incendiul din Bragadiru: Norul de fum se duce către sud, îndepărtându-se de Bucureşti

ANM, despre incendiul din Bragadiru: Norul de fum se duce către sud, îndepărtându-se de Bucureşti

Ministerul Mediului a transmis, referitor la incendiul de vegetaţie care se manifestă în proximitatea localităţilor Bragadiru şi Măgurele, din judeţul Ilfov şi la aproximativ 15 km de limita teritorială a municipiului Bucureşti, că, potrivit modelării rulate de specialiştii Administraţiei de Meteorologie, se apreciază că, în următoarele ore, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cu viteze de15...20 km/h şi rafale de 30...40 km/h, direcţia acestuia fiind din sector predominant nordic, astfel că evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi deplasare către sud, îndepărtându-se de zona administrativă a Municipiului Bucureşti.

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului operează, în proximitatea incendiului, 6 staţii de monitorizare a calităţii aerului (B7 - Magurele, B11 - Bragadiru, B5 - Drumul taberei, B10 - Chiajna, B4 şi B21 - Berceni).

„Încă de la apariţia norului de fum, specialiştii analizează în timp real informaţiile furnizate de aceste staţii, concluzia fiind că, până în prezent, nu se înregistrează depăşiri ale valorilor limită sau creşteri semnificative ale concentraţiilor de dioxid de azot (NO2) şi PM10. Monitorizarea permanentă va continua până la lichidarea definitivă a incendiului”, transmite Ministerul Mediului.

Reprezentanţii Ministerului Mediului recomandă populaţiei din zonă să urmeze întocmai instrucţiunile autorităţilor şi să nu se expună pericolelor.

Aceştia reamintesc că orice persoană interesată poate afla informaţiile privind calitatea aerului în timp real, pe www.calitateaer.ro sau descarcând aplicaţia CalitateAer pe telefonul mobil.

După stingerea incendiului, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor demara un control privind cauzele producerii acestuia şi sancţionarea eventualilor vinovaţi.

Pompierii din Ilfov intervin marţi după-amiaza pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie cu degajări mari de fum care a izbucnit între localităţile Bragadiru şi Măgurele.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, incendiul se manifestă pe un câmp, cu degajări mari de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
incendiu,
bragadiru,
fum

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici