ANOSR, critici dure la adresa lui Cîţu privind transportul gratuit al studenţilor

  • Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) îl critică pe premierul Florin Cîţu deoarece ia în calcul limitarea transportului gratuit al studenţilor.
  • Studenţii cred că facilităţile ajută compania feroviară şi contribuie la creşterea echităţii în învăţământul superior.
766 afișări
Imaginea articolului ANOSR, critici dure la adresa lui Cîţu privind transportul gratuit al studenţilor

ANOSR, critici dure la adresa lui Cîţu privind transportul gratuit al studenţilor

Reprezentanţii ANOSR critică ferm poziţia prim-ministrului Florin Cîţu de a discuta limitarea transportului gratuit al studenţilor şi solicită Guvernului încetarea imediată a acestor demersuri. Măsura poate fi inclusă în bugetul naţional în contextul limitării cheltuielilor. De aceea, studenţii ameninţă cu organizarea de proteste.

„În contextul unor statistici dezastruoase privind educaţia şi incluziunea socială, inclusiv privind cheltuielile guvernamentale/student, Guvernul nu este, aparent, preocupat să asculte aceste probleme, orientându-şi atenţia spre limitarea unui drept câştigat de studenţi. Deşi impactul bugetar este redus, astfel cum declara chiar domnul prim-ministru în 2017, beneficiile gratuităţii sunt extrem de mari atât pentru studenţi, cât şi pentru CFR Călători. Măsura este cu atât mai mult nepotrivită în situaţii de criză, care adâncesc inechităţile sociale. Aşteptăm ca prim-ministrul să ia în calcul solicitările studenţilor, pentru a nu fi nevoiţi să demarăm acţiuni suplimentare” a declarat Horia-Şerban Oniţa, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Dreptul de a călători gratuit cu trenul, la clasa a II-a, a intrat în vigoare la 1 februarie 2017 şi de acesta beneficiază toţi studenţii înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, indiferent de distanţă şi numărul de călătorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici