ANRP: 90 de solicitări de retrimitere a dosarelor la comisiile locale, pentru restituiri în natură

Secretariatul Comisiei Naţionale pentru Compensarea Imobilelor a înregistrat 90 de cereri prin care persoanele îndreptăţite la despăgubiri au solicitat returnarea dosarelor la comisiile locale de fond funciar, în vederea soluţionării lor prin restituirea în natură, potrivit ANRP.

340 afișări
Imaginea articolului ANRP: 90 de solicitări de retrimitere a dosarelor la comisiile locale, pentru restituiri în natură

ANRP: 90 de solicitări de retrimitere a dosarelor la comisiile locale, pentru restituiri în natură (Imagine: Vlad Dumitrescu/Mediafax Foto)

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) arată marţi, într-un comunicat de presă, că în urma apariţiei Legii 165/2013, 90 de petenţi au solicitat returnarea dosarelor de despăgubiri la comisiile locale de fond funciar, în vederea soluţionării lor prin restituirea în natură.

"Această posibilitate a fost instituită prin Legea nr.165/2013 exclusiv pentru dosarele constituite în baza legilor fondului funciar. Solicitarea privind returnarea dosarelor a putut fi făcută până pe 19 iulie. Până în acest moment, Secretariatul Comisiei Naţionale a dispus returnarea a 33 de dosare, procedura fiind în derulare", a precizat ANRP.

Potrivit articolului 1 din Legea 165/2013, restituirea în natură se poate face doar către foştii proprietari şi moştenitorii acestora, nu şi către persoanele care au dobândit drepturi prin diferite tranzacţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici