Antal Arpad: Nu e ciudat să urc pe scenă de 15 Martie purtând tricolorul românesc?

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, susţine că prefectul de Covasna l-a "avertizat" să poarte eşarfa tricoloră la evenimentele oficiale, dar că ar fi "un pic jenant" pentru tricolorul românesc ca el să îl poarte "prin pădure" şi ar fi "un pic ciudat" să urce astfel pe scenă de 15 Martie.

817 afișări
Imaginea articolului Antal Arpad: Nu e ciudat să urc pe scenă de 15 Martie purtând tricolorul românesc?

Antal Arpad: Nu e ciudat să urc pe scenă de 15 Martie purtând tricolorul românesc? (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax foto)

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care este liderul local al UDMR, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că "spiritul lui Ceauşescu" a ajuns şi în secuime, la Prefectura Covasna.

"Aşa cum am spus zilele trecute, spiritul lui Ceauşescu s-a reîntors în România şi îl întâlnim în Guvern, în Parlament, în studiourile televiziunilor, iar acum pot să vă anunţ că acest spirit al lui Ceauşescu a venit şi în secuime, e pe acolo, la Prefectura Covasna. Dacă vreţi să întâlniţi spiritul lui Ceauşescu, intraţi în clădirea Prefecturii şi îl veţi găsi acolo", a spus Antal.

Primarul a menţionat că noul prefect de Covasna, Codrin Munteanu, "readuce în Sfântu Gheorghe şi în secuime conflictul dintre români şi maghiari", pentru că în toate adresele pe care le trimite autorităţilor locale "se leagă exclusiv de chestiuni care ţin de identitatea maghiarilor sau de identitatea românilor".

"Eu cred că într-un moment în care lucrurile au început să meargă într-o direcţie bună, ne întoarcem din drum şi încercăm să stricăm ceea ce s-a făcut", a spus Antal.

Primarul a dat ca exemplu faptul că a fost "avertizat" de prefectul Munteanu că are obligaţia să poarte eşarfa tricoloră la toate evenimentele oficiale.

"Eu doresc să respect legea, dar vă întreb şi pe dumneavoastră: nu este un pic jenant pentru tricolorul românesc să-l port eu prin pădure sau când mă duc la galopiada secuiască? Nu este o situaţie un pic ciudată totuşi ca, în 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, să mă urc pe scenă purtând eşarfa tricoloră? Credeţi dumneavoastră că este un lucru normal? Credeţi că aceste lucruri duc spre o bună convieţurire a românilor şi maghiarilor în această zonă? Gândiţi-vă la reacţia acelor oameni, mii de oameni, care în 15 martie ies în oraş şi ei vor şti că eu sunt obligat să mă urc pe scenă purtând eşarfa tricoloră. Ce reacţie vor avea?", a spus Antal.

Întrebat de ce nu poartă această eşarfă tricoloră, spre exemplu, de 1 Decembrie, edilul a răspuns că va face acest lucru atunci când statul român va respecta unele promisiuni făcute comunităţii maghiare la Alba Iulia în 1918.

"O să port eşarfa de 1 Decembrie, la statuia lui Mihai Viteazul, în momentul în care promisiunile care au fost făcute pentru comunitatea maghiară pe 1 decembrie vor fi respectate. Atunci voi fi, probabil, primul primar care va ieşi de 1 decembrie cu eşarfa tricoloră în piaţă şi voi ţine un discurs şi le voi mulţumi autorităţilor române că au respectat ceea ce au promis în 1 decembrie 1918, însă, până nu ne ţinem promisiunile, nu vă aşteptaţi să fac acest lucru", a spus el.

Antal a menţionat că în perioada campaniei electorale liderii locali ai UDMR nu vor să facă nicio acţiune, dar după 10 iunie vor avea "un răspuns adecvat la toate aceste decizii venite de la Prefectură, de la anumite instituţii ale statului român".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici