Aparatură şi materiale sanitare cumpărate la suprapreţ. Arafat: „Vezi preţul, ştii că e de 4-5 ori mai mare, dar ştii şi că dacă nu prinzi acest material şi îl cumperi acum, următorul va fi şi de zece ori mai mare”

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, luni seara, că cei care fac, în prezent, achiziţii de materiale sanitare şi aparatură sunt „soldaţii trimişi în mijlocul războiului”, care fac tot ce pot pentru a aduce ceea ce eroii au nevoie, într-o piaţă care s-a schimbat, pentru că multe ţări au fost lu

8444 afișări
Imaginea articolului Aparatură şi materiale sanitare cumpărate la suprapreţ. Arafat: „Vezi preţul, ştii că e de 4-5 ori mai mare, dar ştii şi că dacă nu prinzi acest material şi îl cumperi acum, următorul va fi şi de zece ori mai mare”

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, luni seara, că cei care fac, în prezent, achiziţii de materiale sanitare şi aparatură sunt „soldaţii trimişi în mijlocul războiului”, care fac tot ce pot pentru a aduce ceea ce eroii au nevoie, într-o piaţă care s-a schimbat.

Raed Arafat a fost întrebat, luni seara, la Antena 3, ce le transmite celor care acuză că s-au cumpărat combinezoane şi alte echipamente la preţuri prea mari decât erau înainte.

„Cei care spun acum, indiferent cine sunt, le spun că e foarte uşor să comentezi de pe margine fără să ştii realitatea situaţiei cu care ne-am confruntat şi, atenţie, cu care ne confruntăm. Şi nu numai noi. Vorbim de toate ţările lumii care au avut această problemă şi care s-au trezit nepregătiţi. Pentru că nu numai România s-a trezit cu lipsă de pregătire în acest domeniu, cu lipsa de stocuri de materiale necesare, cu lipsa de echipamente. Suntem într-o lume a cărei piaţă nu se mai comportă normal. Nu mai există ce era pe vremea în care făceam achiziţii normale acum trei luni. Acum totul se negociază, se discută, vezi preţul, ştii bine că este de patru-de cinci ori mai mare, dar ştii şi mai bine că dacă nu prinzi acest material şi îl cumperi acum, următorul va fi şi de zece ori mai mare”, a spus Raed Arafat.

Despre cei care fac în prezent achiziţii de materiale sanitare şi de aparatură, Arafat spune că sunt „soldaţii noştri, trimişi în mijlocul războiului” şi explică modul în care decurge în prezent o achiziţie.

„Cei care au lucrat la achiziţii (...) sunt soldaţii noştri, care au fost trimişi în mijlocul războiului, dar pe care nu îi vedem în linie de front, însă cei care sunt în linie de front, dacă ei nu erau, cădeau pentru că nu aveau cu ce să se protejeze sau cu ce să lucreze. Oamenii ăştia au putut într-un timp relativ scurt să aducă ce avem nevoie cu mare dificultate”, a spus şeful DSU.

Acesta spune că orice acuzaţie fără probe face rău.

„La acest moment, orice acuzaţie fără probe, fără dovezi, orice insinuare le face lor o nedreptate şi ne pune în pericol, pentru că aceşti oameni, la un moment, s-ar putea să nu mai aibă curajul să îşi facă treaba (...). Degeaba vine cineva şi spune că masca era atâta şi de ce am cumpărat-o cu atâta. Pentru că nu mai există cu preţul de acum 3-4 luni. Acum sunt alte preţuri. Sau de ce aţi contractat cutare ventilator că în caietul de sarcini aţi scris că trebuie să aibă atâtea funcţii şi uite că îi lipseşte o funcţie. Pentru că atâta am putut să avem şi pentru că în analiza noastră această funcţie am considerat-o dispensabilă ca să putem pune mâna pe ventilator, că altfel, dacă zicem că nu îl luăm, nu mai luăm niciun ventilator. Acesta este modul de lucru acum şi nu suntem noi singura ţară care ne-am confruntat cu acest lucru. Sau de ce cumpăraţi de la o firmă care de regulă nu vindea aşa ceva (mai este o întrebare – n.r.). Pentru că firma respectivă s-a reorientat, a făcut un contract cu un furnizor, nouă ne-au ofertat ce am avut nevoie şi din altă parte nu puteam să luăm, am contractat şi au adus materialul şi l-au livrat corect, conform contractului”, a explicat Raed Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici