Apelul şefului CNCD după rezultatul REFERENDUMULUI: E timpul să spunem stop acestui discurs

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, face un apel la raţiune după încheierea referendumului, transmiţând, pe Facebook, că este timpul ca societatea românească să spună stop discursului de ură şi manipulării.

1299 afișări
Imaginea articolului Apelul şefului CNCD după rezultatul REFERENDUMULUI: E timpul să spunem stop acestui discurs

Apelul şefului CNCD în urma REFERENDUMULUI: E timpul să spunem stop discursului de ură şi manipulării

"Fac apel la raţiune, să primim rezultate referendumului cu smerenie şi respect pentru demnitatea umană a fiecărui cetăţean indiferent de opţiunea exprimată. Acum că s-a terminat referendumul este timpul să spunem stop discursului de ură şi manipulării! Rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituţiei va avea multe interpretări şi comentarii, unele sau multe supuse manipulării! Exploatarea lor a şi început!", transmite Asztalos Csaba, pe Facebook.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) arată că, din punct de vedere juridic, nu se schimbă nimic, având în vedere că legea fundamentală a ţării nu permite nici acum căsătoria între persoane de acelaşi sex.

"Datoria noastră este să limităm discursul de ură şi clivajele din societate. Avem nevoie de dialog raţional şi consens pe subiecte de interes comun pentru comunitate!", concluzionează Csaba.

Biroul Electoral Central a anunţat prezenţa la vot la închiderea urnelor, după două zile de scrutin, în cadrul referendumului pentru familie, aceasta fiind de 20,41%. Drept urmare,referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici