Apple, criticată pentru găzduirea unei aplicaţii create de Andrew Tate: "ajută la răspândirea doctrinelor sale misogine"

Apple este criticată pentru găzduirea unei aplicaţii create de Andrew Tate. O firmă de avocatură spune că Real World Portal încurajează misoginismul şi că există dovezi care sugerează că este o schemă piramidală ilegală.

199 afișări
Imaginea articolului Apple, criticată pentru găzduirea unei aplicaţii create de Andrew Tate: "ajută la răspândirea doctrinelor sale misogine"

The Guardian scrie că Tate a creat aplicaţia Real World Portal, după ce a închis "Hustler's University", care era o „academie online” pentru fanii săi, promiţând să îi ajute să câştige mii de lire sterline, ajutând în acelaşi timp videoclipurile lui Tate de pe reţelele sociale, care au fost descrise ca fiind misogine, să devină virale.

McCue Jury & Partners, firma care reprezintă patru femei britanice care l-au acuzat pe Tate de agresiune sexuală şi fizică, a susţinut că aplicaţia se adresa în mod deliberat bărbaţilor tineri şi încuraja misoginismul. Membrii aplicaţiei împărtăşeau inclusiv tehnici despre cum să controleze şi să exploateze femeile. De asemenea, firma a susţinut că există dovezi care sugerează că aplicaţia este o schemă piramidală ilegală, membrii fiind taxaţi cu 49,99 dolari pe lună pentru a se înscrie.

Săptămâna trecută, aplicaţia Real World Portal a fost retrasă din magazinul Google Play după ce s-a afirmat că era o schemă piramidală ilegală şi încuraja misoginismul.

De asemenea, firma de avocatură i-a scris companiei Apple, cerându-i să analizeze dacă aplicaţia este în conformitate cu politicile sale şi dacă aceasta se expune la vreo răspundere corporativă prin găzduirea acesteia pe platforma sa.

La momentul publicării acestei ştiri, Real World Portal este încă disponibilă pentru a fi descărcată din App Store al Apple.

"Vă scriem deoarece clienţii noştri sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că găzduiţi aplicaţia mobilă Real World Portal (RWP) a lui Tate în Apple Store. Continuând să facă asta, Apple nu numai că poate finanţa indirect presupusele activităţi infracţionale ale lui Tate, dar ajută la răspândirea doctrinelor sale misogine", se arată în scrisoare.

De asemenea, firma susţine că Apple profită în mod direct de pe urma găzduirii aplicaţiei, compania încasând 30% din drepturile provenite din aplicaţii şi din achiziţiile în aplicaţie.

Patru femei cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani au iniţiat proceduri civile împotriva lui Tate pentru presupuse infracţiuni comise între 2013 şi 2016, când acesta locuia încă în Marea Britanie.

Matt Jury, avocatul care le reprezintă pe femei, a declarat "Andrew şi Tristan Tate îşi manipulează numărul semnificativ de urmăritori online pentru a promova abonamente la Real World Portal. De acolo, beneficiile pentru utilizatori depind în întregime de faptul că noi abonaţi se alătură platformei: "Există, de asemenea, dovezi semnificative că această schemă vizează în mod direct băieţii şi adolescenţii şi, în opinia mea, nu este nimic mai mult decât o aplicaţie de exploatare care nu are ce căuta pe platforma Apple. Dacă nu acţionează imediat, faptul că Apple continuă să profite de pe urma Real World Portal ar trebui să fie o sursă de ruşine, de jenă şi, foarte posibil, de sancţiuni civile şi penale".

Tate aşteaptă să fie judecat în România pentru acuzaţii de trafic de persoane. El şi fratele său, Tristan, au fost acuzaţi în iunie, împreună cu două suspecte din România, de trafic de persoane, viol şi formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei. Suspecţii au negat acuzaţiile.

Un purtător de cuvânt al lui Andrew Tate a declarat: "Negăm fără echivoc acuzaţiile conform cărora aplicaţia The Real World funcţionează ca o schemă piramidală sau perpetuează tehnici dăunătoare care vizează exploatarea oricăror persoane, în special a femeilor. Comunitatea de utilizatori, care include un număr semnificativ de femei în cadrul bazei de 200.000 de utilizatori, poate atesta impactul pozitiv şi valoarea educaţională pe care o oferă aplicaţia. Acuzaţiile care sugerează contrariul sunt nefondate, lipsite de dovezi credibile şi par să facă parte dintr-o campanie ţintită împotriva lui Andrew Tate, un cunoscut susţinător şi promotor al platformei. The Real World îşi menţine angajamentul faţă de o transparenţă totală, asigurând respectarea tuturor standardelor legale şi etice. Îi invităm pe sceptici să examineze aplicaţia în mod independent şi să afirme că aceasta funcţionează în conformitate cu cerinţele legale şi morale. Platforma este concepută ca un instrument educaţional care încurajează formarea unor obiceiuri sănătoase, educaţia financiară şi autodisciplina, mii de vieţi fiind afectate în mod pozitiv. Decizia luată de Google Play este atacată în apel".

Apple a fost contactată pentru comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici