Aproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate, emise de la începutul anului

  • Aproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate au fost emise de la începutul anului, iar alte peste 4.000 de cereri sunt în curs de soluţionare, a anunţat vineri Ministerul Muncii.
  • Cardul poate fi folosit la transport gratuit şi intrarea la evenimente culturale şi sportive din mai multe ţări.
5292 afișări
Imaginea articolului Aproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate, emise de la începutul anului

Aproape 1.200 de carduri europene pentru dizabilitate, emise de la începutul anului. Sursa foto: Facebook/Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale

În acest an, au fost emise 1.196 de Carduri Europene pentru Dizabilitate, iar alte aproximativ 4.100 de cereri sunt în curs de procesare.

Acestea asigură transport gratuit cu mijloacele de transport în comun, parcare gratuită şi acces gratuit sau subvenţionat parţial la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber. Acesta poate fi utilizat în statele membre ale Uniunii Europene: Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda, Malta şi România.

Potrivit Ministerul Muncii, cardul european vine în completarea cardurilor naţionale pentru persoanele cu dizabilităţi şi va fi acordat de către autorităţile naţionale pe baza propriilor criterii.

„Accesibilitatea, drepturile cetăţenilor, calitatea vieţii, accesul egal şi nediscriminarea şi promovarea drepturilor persoanelor cu #dizabilităţi sunt importante pentru România şi Uniunea Europeană. Recunoaşterea reciprocă între Statele Membre a statutului de persoană cu dizabilităţi, prin Cardul European pentru Dizabilitate, este un pas absolut necesar pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestor oameni”, a declarat ministrul Simona Bucura Oprescu.

Pentru a obţine Cardul European pentru Dizabilitate, persoanele interesate au nevoie de o cerere de înscriere şi o fotografie, iar înscrierea se poate face electronic - prin trimiterea documentelor scanate pe adresa de e-mail a DGASPC din judeţul sau sectorul de domiciliu sau personal sau prin reprezentant – prin depunerea documentelor la sediul DGASPC-ului din judeţul sau sectorul de domiciliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici