Aproape 30 de candidaţi, eliminaţi de la a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat

Peste 3.600 de candidaţi au lipsit la a doua probă scrisă a celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat. 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

91 afișări
Imaginea articolului Aproape 30 de candidaţi, eliminaţi de la a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat

Aproape 30 de candidaţi, eliminaţi de la a doua probă scrisă a examenului de bacalaureat

„Joi s-a desfăşurat a doua probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de bacalaureat: proba obligatorie a profilului. Au participat 15.386 de candidaţi din totalul celor 19.027 de candidaţi care şi-au exprimat opţiunea de a susţine această probă la una dintre cele două discipline: Matematică sau Istorie. Nu s-au prezentat 3.612 candidaţi, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, anunţă Ministerul Educaţiei.

În funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, în urma solicitărilor exprese, numărul candidaţilor prezenţi la fiecare probă este diferit. Altfel spus, cei peste 33.900 de candidaţi înscrişi susţin examenul integral sau parţial.

Următoarele două probe scrise vor avea loc vineri proba la alegere a profilului şi specializării, iar luni limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR), va avea loc în data de 25 august (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Rezultatele finale vor fi comunicate marţi, 29 august.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

Începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici