Aproape 390.000 de persoane vaccinate gratuit împotriva gripei, deşi campania a început în noiembrie

Aproape 390.000 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate gratuit, în campania de imunizare a Ministerul Sănătăţii, care a început în urmă cu două luni, arată statisticile Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

86 afișări
Imaginea articolului Aproape 390.000 de persoane vaccinate gratuit împotriva gripei, deşi campania a început în noiembrie

Aproape 390.000 de persoane vaccinate gratuit împotriva gripei, deşi campania a început în noiembrie (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Până în 4 ianuarie 2015 au fost vaccinate antigripal 387.353 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii. Pentru sezonul gripal 2014-2015, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat, pentru o primă etapă, 500.000 de doze.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a făcut apel, în 8 decembrie, la medicii de familie şi la cei din spitale să susţină campania de imunizare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS), în condiţiile în care, până la acea dată, au fost folosite mai puţin de 100.000 dintre cele 500.000 de doze cumpărate de MS.

O lună mai târziu, respectiv ianuarie 2015, au fost vaccinate 387.353 de persoane la risc de a face forme severe de gripă.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, vineri, că în săptămâna 29 decembrie 2014 - 4 ianuarie 2015, au fost înregistrate 38.779 de cazuri de infecţii respiratorii acute (cazuri gripa/ cazuri compatibile clinic cu gripa, IACRS şi pneumonii).

În acest interval s-au înregistrat la nivel naţional 16 cazuri compatibile clinic cu gripa, fiind confirmate trei cazuri de gripa, din care: un caz tip A, subtip H3, şi două de tip B.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici