Aproape zece mii de turişti, aşteptaţi să petreacă 1 Mai în staţiunile de pe Valea Prahovei

Aproape zece mii de turişti sunt aşteptaţi să petreacă ziua de 1 Mai în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde pot urca pe munte, pot face grătar pe Valea Cerbului sau se pot distra în cluburi. În plus, dacă nu va ploua, la Sinaia se va putea schia pe pârtiile din Valea Dorului.

164 afișări
Imaginea articolului Aproape zece mii de turişti, aşteptaţi să petreacă 1 Mai în staţiunile de pe Valea Prahovei

Aproape zece mii de turişti, aşteptaţi să petreacă 1 Mai în staţiunile de pe Valea Prahovei (Imagine Sebastian Marcovici/Mediafax Foto)

Mii de turişti sunt aşteptaţi să petreacă un weekend prelungit în staţiunile de pe Valea Prahovei la începutul lunii mai, cei care vor alege ca destinaţie turistică această zonă având diverse posibilităţi de distracţie.

Cel puţin o mie de turişti sunt aşteptaţi de 1 Mai la Predeal, hotelierii estimând că aproximativ 30 la sută din totalul locurilor de cazare din staţiune vor fi ocupate în acea perioadă. Reprezentanţii Centrului de Informare şi Promovare Turistică Predeal au declarat că unii dintre hotelierii şi proprietarii de pensiuni din staţiune au oferte speciale pentru weekend-ul viitor, precum "trei nopţi plătite, a patra gratis", sau "cinci nopţi plătite plus una gratis", la preţuri care variază în funcţie de condiţiile de cazare. Niciun hotel şi nicio pensiune din Predeal nu au oferte all inclusive. Cei care vor alege ca destinaţie turistică Predealul pot face drumeţii pe munte, plimbări cu ATV-ul, ori pot merge în cluburi, la biliard sau la bowling.

La Azuga, sunt aşteptaţi aproximativ două mii de turişti care vor avea posibilitatea să-şi petreacă timpul făcând plimbări în Munţii Baiului sau pe Valea Azugii, a declarat primarul oraşului, Adrian Purcaru.

Hotelierii din staţiunea Buşteni se aşteaptă ca în minivacanţa de 1 Mai jumătate din locurile de cazare să fie ocupate. Cristian Achim, de la Centrul de Informare Turistică Buşteni, a declarat pentru MEDIAFAX că în acea perioadă sunt aşteptaţi în staţiune aproximativ 1.700 de turişti care vor putea ajunge pe munte cu telecabina care urcă până la 2.200 de metri altitudine, în zona Babele din Bucegi, se vor putea distra în cele două cluburi din oraş sau îşi vor putea petrece timpul în fun park-ul de la baza pârtiei Kalinderu.

Şeful de instalaţie de la pârtia Kalinderu, Mihai Dobre, a afirmat că, din cauza ploilor abundente din ultima vreme, pământul este îmbibat cu apă, iar în aceste condiţii se aşteaptă ca doar sania-tobogan din incinta fun-park-ului să funcţioneze.

La fel ca în fiecare an de 1 Mai, autorităţile se aşteaptă ca mulţi turişti să meargă la grătar pe Valea Cerbului, dacă vremea va fi frumoasă. Având în vedere intrarea în vigoare a legii care reglementează condiţiile în care pot fi făcute grătare în aer liber, autorităţile din Buşteni au început amenajarea locurilor speciale pentru grătar pe Valea Cerbului.

Ion Vasilescu, administratorul domeniului Kalinderu, care include Valea Cerbului, a declarat că pe Valea Cerbului au fost montate cinci grătare şi urmează a fi montate alte cinci, iar în zonă au fost aduse cinci toalete ecologice. Turiştii care vor dori să intre cu maşinile pe Valea Cerbului, pe drumul spre Gura Diham, vor achita o taxă de ecologizare.

Vasilescu a precizat că mai mulţi turişti, pensionari, dintre cei care în mod tradiţional pleacă din oraşe şi petrec întreaga vară la cort, pe Valea Cerbului, au campat deja în zonă.

Primarului oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a afirmat că se aşteaptă ca peste 5.000 de turişti să petreacă mini-vacanţa de 1 Mai în staţiune şi că iubitorii sporturilor de iarnă au şansa de a schia sau de a se da cu snowboard-ul pentru ultima dată în acest sezon pe pârtiile din Valea Dorului, situate la 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi.

Reprezentanţii Salvamont Sinaia au afirmat că stratul de zăpadă de pe pârtiile din Valea Dorului este de aproximativ 30 de centimetri, zece centimetri din acest strat fiind zăpadă proaspătă. Salvamontiştii spun că, dacă nu va ploua şi nu va bate vântul cu putere, pârtiile din Valea Dorului vor fi practicabile de 1 Mai.

(Material realizat de Daciana Ilie, corespondenti@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici