Video Aproximativ 200 de părinţi cu copiii, la un marş alături de medici pentru un spital nou la Sibiu - GALERIE FOTO, VIDEO

Aproximativ 200 de părinţi împreună cu copiii au participat, miercuri, la un marş prin Sibiu, împreună cu medici de la Spitalul de Pediatrie din oraş, pentru a sensibiliza autorităţile să construiască un spital nou, transmite corespondentul MEDIAFAX.

432 afișări

GALERIE FOTO 

Mame, taţi şi bunici, cu copii de mână sau în cărucior, au plecat din faţa Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu în marşul numit "Împreună pentru sănătate”, pe mai multe străzi, unde sunt locate secţii ale spitalului, purtând pancarte şi tricouri cu inscripţiile "Ne facem bine cu dragoste”, "Laptele matern e tratament şi pentru suflet”, "Fără traume în spital” sau "Împreună pentru un spital nou”.

Alături de părinţi, bunici şi copii, la marş au participat mai mulţi medici ai Spitalului de Pediatrie, printre care noul şef al Secţiei Boli Infecţioase, dr. Rareş Pătru, şi noul director interimar al Spitalului, dr. Stelian Banciu.

"O parte fără cealaltă nu fac un întreg. Avem nevoie de o mentalitate nouă într-o construcţie nouă. Sibiul are şanse să aibă un spital de pediatrie nou doar dacă suntem toţi împreună. Trebuie să fim împreună”, a declarat managerul interimar al Spitalului de Pediatrie din Sibiu, dr. Stelian Banciu.

Mamele care au participat la marşul "Împreună pentru sănătate” spun că vor, în primul rând, respect.

"Am ieşit în stradă pentru că vrem respect pentru copii. Ne dorim să fim alături de ei atunci când sunt bolnavi, când sunt internaţi în spital, când trebuie să li se administreze medicamente, când au probleme. Vrem să fim lăsate lângă ei, să îi ajutăm. Ne dorim respect, ne dorim să ne fie respectate drepturile atât nouă, cât şi copiilor noştri. Vrem să le uşurăm acea perioadă în care sunt bolnavi. Ne dorim un spital de pediatrie nou”, a declarat Corina David, una dintre mamele care au organizat marşul din Sibiu.

Marşul "Împreună pentru sănătate” s-a încheiat în Piaţa Mare, unde copiii au lansat sute de baloane albe, ca simbol al purităţii.

Spitalul de Pediatrie din Sibiu este organizat în trei clădiri din puncte distincte ale oraşului, vechi de peste 100 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici