Aproximativ 50 de case şi gospodării, inundate în judeţul Argeş

Aproximativ 50 de case şi gospodării din patru localităţi argeşene au fost inundate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar mai multe maşini au fost luate de apa râului Vâlsan, care s-a revărsat în urma ploilor torenţiale.

337 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 50 de case şi gospodării, inundate în judeţul Argeş

Aproximativ 50 de case şi gospodării, inundate în judeţul Argeş (Imagine: Vargyasi Levente/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, localităţile afectate sunt Brădetu, Galeş, Brăduleţ şi Muşăteşti, iar pompierii militari şi membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţe au intervenit pentru a-i ajuta pe oameni să îşi scoată apa din case.

"Apele râului Vâlsan s-au umflat şi au depăşit albia, inundând 50 de case şi gospodării din comună Brăduleţ şi din satele Galeş şi Brădet, care aparţin de comună noastră. Mai mulţi copaci au fost rupţi, iar câteva maşini au fost luate de ape. A fost o ploaie puternică, însă nu sunt victime şi nu avem persoane evacuate", a declarat Emil Simion, primarul comunei argeşene Brăduleţ.

Ploile au inundat şi o fabrică de cărămidă din localitatea argeşeană Muşăteşti, iar câţiva copaci au fost doborâţi la pământ, blocând drumurile de acces din zonă.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici