Arad: Primarii din localităţile de graniţă, chestionaţi privind locurile de cazare pentru refugiaţi

Primarii din localităţile de frontieră din judeţul Arad sunt chestionaţi de Poliţie şi Poliţia de Frontieră, în aceste zile, privind locurile de cazare pentru eventualii refugiaţi care ar putea ajunge în România, dar şi pentru jandarmi, în cazul în care vor fi mobilizaţi la graniţă.

102 afișări
Imaginea articolului Arad: Primarii din localităţile de graniţă, chestionaţi privind locurile de cazare pentru refugiaţi

Arad: Primarii din localităţile de graniţă, chestionaţi privind locurile de cazare pentru refugiaţi (Imagine: Adrian Piclisan / Mediafax Foto)

Mai mulţi primari de oraşe şi comune de frontieră din Arad au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că au fost chestionaţi, în ultimele zile, privind locurile de cazare pe care le pot pune la dispoziţie pentru refugiaţi şi forţe de intervenţie.

Primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, a afirmat că a avut întâlniri cu responsabilii Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră pe subiectul refugiaţilor. Discuţii au fost purtate inclusiv cu fermierii din zonă, cărora li s-a cerut să raporteze despre prezenţa oricăror străini în apropiere de graniţă.

"Am avut discuţii cu poliţiştii de frontieră, Poliţia naţională şi Poliţia locală, dar şi cu agricultorii din zonă. Cu toţii trebuie să fim mai vigilenţi în următoarea perioadă. Le-am cerut fermierilor, care au lucrări în această perioadă pe terenurile arabile, să fie atenţi şi să raporteze orice mişcare", a declarat edilul.

Acesta, la fel ca alţi primari din zona de graniţă cu Ungaria, a spus că Poliţia a cerut informaţii privind locurile de cazare disponibile în cazul confruntării cu un val de refugiaţi.

"Am fost întrebaţi câte persoane putem caza. La noi în comună nu avem spaţii pentru refugiaţi. Noi credem că astfel de centre speciale nici nu trebuie să apară la frontieră, pentru că sunt mai greu de controlat aici, migranţii fiind tentaţi să fugă, pentru că nu sunt interesaţi să rămână în România. Cel mai bine ar fi să fie înfiinţate astfel de centre în zone mai îndepărtate de graniţă", a declarat primarul comunei Iratoşu, Papp Atila Iosif.

La rândul său, primarul comunei Dorobanţi, Vincenţiu Almaşi, a spus că a fost întrebat atât de locuri de cazare pentru refugiaţi, cât şi pentru forţele de intervenţie, în caz că acestea ar fi mobilizate în zonă.

"Poliţia s-a interesat dacă putem caza şi jandarmi. Am putea găsi locuri la Căminul Cultural, dar pentru refugiaţi nu avem nicio posibilitate de cazare. Am mai fost chestionaţi despre lungimea frontierei cu Ungaria, probabil că se lucrează la un plan de acţiune", a declarat Vincenţiu Almaşi.

El a adăugat că la postul local de Poliţie, "începând de marţi, de când Ungaria şi-a sigilat frontiera cu Serbia, s-a instituit permanenţa".

"Există tot timpul un poliţist la post, iar localnicii ştiu că trebuie să informeze dacă observă orice străin în zonă", a spus edilul.

Reprezentanţii Primăriei Pilu au afirmat că pot caza cel mult o sută de persoane, la Căminul Cultural, informaţiile fiind oferite poliţiştilor, la solicitarea acestora.

De asemenea, primarul oraşului Curtici, Nicolae Aaniţei, a declarat că există spaţii de cazare în fostul sediu al Finanţelor publice locale, însă aici sunt necesare amenajări. De asemenea, o fostă cazarmă a Poliţiei de Frontieră ar putea fi amenajată pentru a găzdui refugiaţi.

Reprezentanţii Biroului de Presă al Poliţiei Judeţene Arad nu au oferit un punct de vedere privind chestionarea primarilor în acestă perioadă, confirmând doar că "în localităţile de frontieră din judeţul Arad au fost intensificate activităţile de patrulare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici