Arafat, despre protestul din Capitală: Sunt oameni manipulaţi de cei care se declară împotriva vaccinurilor

  • Oamenii care protestează în Piaţa Victoriei s-au lăsat influenţaţi de cei care se declară împotriva vaccinurilor a spus Raed Arafat
  • Au apărut astfel de demonstranţi şi în Germania şi în alte părţi, a mai spus şeful DSU
1002 afișări
Imaginea articolului Arafat, despre protestul din Capitală: Sunt oameni manipulaţi de cei care se declară împotriva vaccinurilor

Arafat, despre protestul din Capitală: Sunt oameni care s-au ghidat după manipulare şi dezinformare

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, referitor la prostestul din Piaţa Victoriei, că „astfel de acţiuni sunt riscante pentru societate”, iar oamenii care participă la demonstraţii „s-au ghidat după reţelele de socializare, după manipulare şi dezinformare”.
 
„Sunt oameni care s-au lăsat influenţaţi de cei care se declară împotriva vaccinurilor şi militează pentru imunizare naturală, dar fac asta tocmai pentru că sunt sănătoşi şi nu au fost infectaţi datorită măsurilor impuse de autorităţi. (...) Au apărut astfel de demonstranţi şi în Germania şi în alte părţi. Oameni care s-au ghidat după reţelele de socializare, după manipulare şi dezinformare. După oameni care veneau şi ziceau că ei pot dovedi că e o conspiraţie mondială şi nu există virus. Din păcate, ştirea zilei este că există virus, că este periculos şi că dacă ne jucăm cu această situaţie, se întoarce împotriva noastră. Tot ce am muncit împreună o să pierdem în următoarea perioadă şi mai ales la toamnă, dacă nu respectăm regulile”, a spus, vineri seara, la Europa FM, Raed Arafat.
 
Şeful DSU a punctat că nu doreşte ca vreunul dintre participanţii la miting să se infecteze cu COVID-19.
 
„Eu nu doresc vreunuia să ajungă să testeze cum este cu Covid-19. Sau să aibă vreun apropiat care să păţească treaba asta. Abia atunci o să înţeleagă că nu este de glumit. Ei fac pentru că toată lumea se simte protejată şi sănătoasă. De ce vrem să ne testăm rezistenţa până la ultimul moment, să vedem apoi că am păţit-o?”, a adăugat sursa citată.
 
Peste 100 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de măsurile adoptate de autorităţi în contextul epidemiei de COVID-19. Ei nu poartă mască şi nu păstrează distanţa minimă de 1,5 metri.
 
„Jos dictatura!”, „Demisia!”, „România, trezeşte-te”, „Suntem oameni, suntem fraţi, nu ne vom lăsa cipaţi!” sunt cuvinte ce se aud din Piaţa Victoriei.
 
În faţa Palatului Victoria se află tineri, persoane în vârstă şi chiar şi copii. Între ei, se află şi fostul europarlamentar Adrian Severin şi fostul ministru Bogdan Stanoevici.
 
Oamenii prezenţi la protest stau unii lângă alţii, unii dintre ei strângându-şi mâna sau îmbrăţişându-se.
 
Protestul a fost anunţat pe Facebook, iar oamenii cer „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile şi Constituţia prin instituirea decretului stării de urgenţă şi a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului. (...) Parlamentarii ar fi trebuit să îşi ceară scuze imediat poporului pe care îl reprezintă şi ale cărui interese trebuia să le protejeze. Cea mai bună cale de a-şi cere scuze ar fi fost moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban şi suspendarea preşedinteui Iohannis pentru abuz în serviciu şi vătămare gravă a drepturilor şi intereselor legitime a cetăţenilor români. Nu a făcut-o. Aşadar, oamenii cer demisia preşedintelui, a guvernului şi sancţionarea parlamentarilor complici la emiterea şi impunerea decretelor şi OUG-urilor ilegale care au încălcat şi confiscat drepturile românilor, permiţând abuzurile din perioada stării de urgenţă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici