Arafat despre şcoli: Copiii trebuie să fie educaţi, să li se explice, iar şcoala să fie fermă

  • Copiii trebuie să fie educaţi şi trebuie să li se explice, pentru că înţeleg, regulile impuse în şcoli din cauza epidemiei, spune Arafat
  • Pe de altă parte, şcoala trebuie să fie fermă în impunerea regulilor, din prima zi.
  • În opinia lui Arafat, mai greu va fi pentru copiii care vin dintr-un anturaj care nu recunoşte existenţa virusului.
1213 afișări
Imaginea articolului Arafat despre şcoli: Copiii trebuie să fie educaţi, să li se explice, iar şcoala să fie fermă

Raed Arafat a spus, miercuri seara, la Digi24, referitor la deschiderea şcolilor, că nu se poate garanta „fără risc sută la sută”, dar se poate diminua riscul la maxim dacă se respectă regulile.

„Regulile se respectă prin educaţie, prin recunoaşterea riscului. Faptul că recunoaştem că există un risc şi ştim care sunt regulile ne ajută să ducem riscurile la minim. Asta înseamnă începerea şcolii şi nu numai a şcolii, dar şi a activităţilor de lucru, pentru că sunt multe lucruri care încep acum. Copiii trebuie să fie educaţi şi trebuie să li se explice. Copilul înţelege dacă îi explici. Nu vorbim de copilul de 4 - 5 ani şi de cel de 6,7, 11 sau 12 ani”, a spus Arafat.

Acesta a adăugat că, dacă în familie au fost respectate recomandările, copilul le va respecta şi el. Dacă în familie comportamentul a fost de a nu recunoaşte virusul, copilul va merge şi va face acelaşi lucru la şcoală.

În opinia lui Arafat, mai greu va fi pentru copiii care vin dintr-un anturaj care nu recunoşte existenţa virusului. Copilul respectiv va fi diferit de copilul care acasă a văzut că familia respectă regulile, spune Arafat. Acestui copil trebuie să i se explice de ce trebuie să respecte regulile, de ce trebuie să vadă aceste reguli la şcoală şi sunt importante pentru a-i respecta pe ceilalţi copii.

Întrebat despre profesorii care nu par convinşi că metodele pot fi eficiente, Arafat a răspuns că este normal, pentru că profesorii sunt cel mai în măsură să ştie care e atmosfera în şcoală şi care e comportamentul copiilor în şcoală: „Este clar că temerea lor este că unii copii nu respectă regulile şi va fi greu să se impună anumite reguli. Şi totuşi, educându-i şi explicândul-e putem că reducem acest lucru. Şcoala trebuie să explice copiilor şi să impună regulile. Dacă şcoala impune regulile şi dacă în prima zi vor fi încercări de a nu respecta regulile de către unii copii şi vor vedea o şcoală fermă care impune regulile, copilul va înţelege că acolo nu e de joacă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici