Arafat: Situaţia merge spre mai rău. Există o creştere continuă a cazurilor active

  • Raed Arafat, a spus, duminică seara, că „situaţia merge spre mai rău”, existând o creştere continuă a cazurilor active
  • Numărul persoanelor care se vindecă de COVID-19 este mai mic decât al celor care se îmbolnăvesc, a mai spus el
1747 afișări
Imaginea articolului Arafat: Situaţia merge spre mai rău. Există o creştere continuă a cazurilor active

Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU0, Raed Arafat, a spus, duminică seara, că „situaţia merge spre mai rău”, existând o creştere continuă a cazurilor active, pentru că persoanele care se vindecă de COVID-19 sunt mai puţine decât cele care se îmbolnăvesc.
 
„Noi primim date din mai multe zone şi, bineînţeles, sunt şi date internaţionale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite ţări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar şi care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situaţia merge spre mai rău, situaţia nu este OK. Acolo sunt nişte proiecţii de scenariul cel mai rău. Nu înseamnă că se va ajunge acolo, dar avem clar şi că numărul cazurilor active va creşte şi este o creştere exponenţială şi acest lucru noi îl vedem în acest moment, aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că există creştere continuă a cazurilor active”, a declarat Raed Arafat, duminică seara, la Digi24.
 
Raed Arafat face referire la un raport prezentatd e Digi 24, conform căruia, în luna septembrie, vor fi un milion de cazuri de infecţie cu coronavirus, în România.
 
„Riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situaţia ce o prevede acest studiu, există!”, a spus Raed Arafat, în contextul în care populaţia din România nu poartă mască şi nu evită aglomeraţiile.
 
Şeful DSU a adăugat că, dacă situaţia o va impune, anumite zone din România, care sunt focare de COVID-19 ar putea fi carantinate.
 
„Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a spus sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici