Argeş: Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu urce pe munte. Există risc crescut de avalanşe

Salvamontiştii argeşeni le recomandă turiştilor să nu urce pe munte, în contextul în care există risc crescut de producere a unor avalanşe inclusiv în zonele joase şi împădurite şi le reamintesc acestora că toate traseele montane din acest judeţ sunt închise în această perioadă.

89 afișări
Imaginea articolului Argeş: Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu urce pe munte. Există risc crescut de avalanşe

Argeş: Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu urce pe munte. Există risc crescut de avalanşe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş anunţă printr-un comunicat dat publicităţii miercuri că în zona de munte a judeţului există risc crescut de producere a unor avalanşe, cotat cu gradul patru pe o scară de la unu la cinci, în care cinci reprezintă riscul maxim, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Toate trasele montane din Argeş sunt şi vor rămâne închise, iar în acest context salvatorii montani avertizează că risc de producere a unor avalanşe există chiar şi în zonele joase şi împădurite.

Turiştilor care vor petrece sfârşitul de săptămână la munte salvamontiştii din Argeş le recomandă să-şi planifice excursia astfel încât aceasta să se încheie cu o oră înainte de a se întuneca, să fie echipaţi de iarnă şi să aibă la ei lanterne chiar dacă pleacă în excursie în zona montană cu autoturismul.

De asemenea, turiştilor care urcă pe munte cu maşina li se recomandă să nu parcheze la baza pantelor mari, fără pădure şi încărcate cu zăpadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici