ASE scoate economişti mai bine pregătiţi decât o universitate privată

O facultate de stat ar trebui să scoată absolvenţi mai slab pregătiţi decât una privată, pentru că este constrânsă de bugetul alocat de către Ministerul Educaţiei, aceasta este una din problemele ridicate săptămâna trecută de către ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, la un eveniment organizat de ZF.

302 afișări
Imaginea articolului ASE scoate economişti mai bine pregătiţi decât o universitate privată

ASE scoate economişti mai bine pregătiţi decât o universitate privată (Imagine: Laszlo RadulyZMediafax Foto)

Câmpeanu adăuga că nu înţelege de ce facultăţile private scot pe piaţa muncii economişti mai slab pregătiţi decât cei de la Academia de Studii Eco­no­mice. Şi angajatorii au admis că absol­venţii sunt din ce în ce mai slab pre­gătiţi (PwC îi testează chiar şi la cu­noştinţele de limbă română) şi că s-au "obişnuit" cu nivelul mediu al pre­gătirii absolvenţilor de facultăţi pri­vate, după cum spunea Sorin Mîn­druţescu, preşedintele AmCham.

Specialiştii susţin însă că, până nu se va investi mai mult în motivarea profesorilor, situaţia învăţământului particular din România nu se va schimba.

"Taxele pe care universităţile private le cer studenţilor sunt mici. Utilităţile cresc, iar profesorii sunt slab pregătiţi pentru că nu sunt plătiţi corespunzător. Fireşte că toată lumea vrea să aibă studenţi şi candidaţi pe piaţa muncii care să fie foarte bine pregătiţi, dar când nu ai buget pentru profesori buni, nu te poţi aştepta ca rezultatele să fie remarcabile", a spus Ion Ciucă, profesor al Universităţii Politehnice din Bucureşti şi şef al Direcţiei de Finanţare pentru Învăţământul Superior din cadrul Ministerului Educaţiei.

Citeşte mai departe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici