ASPA: Am găsit adăposturi private cu 3.000 de câini neînregistraţi, care pot ajunge oricând în stradă

Adăposturi private cu peste 3.000 de câini neînregistraţi, care pot ajunge oricând în stradă, au fost găsite la controalele din ultimele două luni, a declarat, vineri, coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, precizând că au fost date amenzi de 50.000 de lei.

347 afișări
Imaginea articolului ASPA: Am găsit adăposturi private cu 3.000 de câini neînregistraţi, care pot ajunge oricând în stradă

ASPA: Am găsit adăposturi private cu 3.000 de câini neînregistraţi, care pot ajunge oricând în stradă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am găsit adăposturi private cu peste 3.000 de câini neînregistraţi, care pot ajunge în orice moment în stradă", a spus Răzvan Băncescu, precizând că este vorba atât despre cele deja cunoscute, cât şi despre cazul unui adăpost care aparţine unei persoane fizice.

Coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a precizat că în aceste a ONG-uri nu a fost respectată decizia Consiliului General, câinii nefiind înregistraţi aşa cum prevede hotărârea CGMB.

El a indicat printre acestea adăposturile aparţinând asociaţiilor "Prietenii animalelor", "Ham & Miau" şi cel al persoanei fizice Ristea M., unde sunt mai mulţi câini.

Băncescu a mai spus că în urma acţiunilor de monitorizare au fost identificate 11 asemenea locaţii, în judeţele limitrofe Bucureştiului, în care sunt aproximativ 8.000 de câini.

El a precizat că, având în vedere faptul că ASPA nu are competenţe pentru aceste zone, va fi sesizată Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru verificarea condiţiilor în care stau aceste animale şi pentru stabilirea numărului exact al acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici