Ora Pământului 2021. Anul acesta se pune accent pe prevenirea următoarelor pandemii

  • Organizatorii evenimentului Ora Pământului, WWF, pun accent pe prevenirea următoarelor pandemii
  • Organizatorii prezintă participarea la eveniment ca pe un gest simbolic
  • Stingerea luminii pentru o oră nu are efecte reale împotriva schimbărilor climatice
1059 afișări
Imaginea articolului Ora Pământului 2021. Anul acesta se pune accent pe prevenirea următoarelor pandemii

În seara asta, oamenii îi oferă Pământului o oră din timpul lor. Luminile din case vor fi stinse de la 8:30 până la 9:30, pentru a marca a paisprezecea ediţie a evenimentului Ora Pământului.

Organizatorii vor ca anul acesta să punem mai mult preţ pe natură, ca măsură de prevenţie a următoarelor pandemii.

Ca membri ai Uniunii Europene, şi România şi-a asumat că va fi mai responsabilă cu Pământul. Pentru a deveni neutri din punct de vedere climatic până în 2050, UE a lansat programele Green Deal şi Digital Strategy.

Ora Pământului este mai degrabă o chemare simbolică la depunerea de eforturi pentru combaterea schimbărilor climatice. Organizatorii nu pretind că este un exerciţiu de reducere a energiei sau a carbonului, deci nu măsoară reducerea consumului de curent în timpul evenimentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici