Astra Vagoane Călători va realiza noile tramvaie din Bucureşti

  • Astra Vagoane Călători va realiza 100 de tramvaie noi pentru Bucureşti
  • Primăria Capitalei a informat, oficial, compania arădeană de câştigarea licitaţiei
  • Astra Vagoane a fost declarată câştigătoare prin decizia instanţei după ce Gabriela Firea a contestat iniţial decizia CNSC
3755 afișări
Imaginea articolului Astra Vagoane Călători va realiza noile tramvaie din Bucureşti

Astra Vagoane Călători va realiza noile tramvaie din Bucureşti

Astra Vagoane Călători va realiza următoarele tramvaie din Capitală după ce Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză companiei din Arad în urma contestaţiei formulate de Primăria condusă de Gabriela Firea, informează clubferoviar.ro.

Primăria Municipiului Bucureşti a trimis marţi către Asocierea Astra Vagoane Călători (România) – CRRC Qingdao Sifang (China) o ”Comunicare privind rezultatul procedurii de atribuire <Achiziţionarea a 100 de tramvaie>. Prin această adresă, asocierea menţionată este înştiinţată că a fost desemnată câştigătoarea procedurii de achiziţie şi că i se va comunica data şi ora la care va avea loc semnarea contractului.

Primăria va plăti 840 de milioane de lei pentru cele 100 de bucăţi de tramvaie de tip ASTRA.

Constructorul din Arad a câştigat iniţial licitaţia, dar Primăria Capitalei a contestat decizia CNSC la Curtea de Apel Bucureşti.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a realizat, însă, un raport din care rezultă că oferta firmei turceşti Durmazlar, dorită de Primărie, trebuia respinsă încă de la bun început şi nu ar fi trebuit să participe la licitaţie.

Astra Vagoane mai livrează tramvaie şi în Cluj Napoca, Galaţi, Oradea şi Arad.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici