Atacul armat din Vitan: Agresorii au tras zece gloanţe asupra bărbatului împuşcat. Opriţa: Victima a fost operată şi este în stare stabilă la Terapie Intensivă

Poliţiştii şi procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din Bucureşti au stabilit că agresorii au tras peste 10 gloanţe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susţin surse judiciare. Bărbatul a fost operat şi este în stare stabilă la Secţia de Terapie Intensivă, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa.

2137 afișări
Imaginea articolului Atacul armat din Vitan: Agresorii au tras zece gloanţe asupra bărbatului împuşcat. Opriţa: Victima a fost operată şi este în stare stabilă la Terapie Intensivă

Atacul armat din Vitan: Agresorii au tras zece gloanţe asupra bărbatului împuşcat. Opriţa: Victima a fost operată şi este în stare stabilă la Terapie Intensivă (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Medicul Bogdan Opriţa a precizat că bărbatul a fost adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală cu răni grave la abdomen şi la membre, dar şi cu răni mai uşoare la nivelul capului.

"Pacientul a fost operat şi în prezent este în stare stabilă, la Terapie Intensivă", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declaraţie aparţine persoanei care a sunat prima la numărul de urgenţă 112 şi care a anunţat autorităţile că un om a fost împuşcat, precizând locul în care s-a produs incidentul.

Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în maşină.

Potrivit martorilor, la un moment dat, lângă maşina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din maşină au coborât doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, care au început să tragă.

Agresorii ar fi tras mai întâi o rafală, după care asupra victimei s-a tras foc cu foc, de câteva ori. Cele două persoane înarmate s-au urcat apoi în autoturism şi au fugit, au precizat sursele citate.

La faţa locului anchetatorii au găsit două arme, un pistol mitralieră de tip AKM cu pat rabatabil, de calibru 7,62 milimetri şi un pistol Makarov, de calibru 9 milimetri.

Anchetatorii presupun că, în momentul în care atacatorii au îndreptat armele către victimă, aceasta s-a ghemuit în spatele portierei, iar puterea gloanţelor a fost atenuată de tabla maşinii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.

La această oră, la sediul Poliţiei Capitalei sunt audiate mai multe persoane apropiate victimei.

Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că strada din Sectorul 3 unde a fost găsit bărbatul împuşcat se află într-o zonă-problemă pentru oamenii legii, care au avut acolo, de-a lungul timpului, numeroase intervenţii pentru aplanarea unor conflicte.

Potrivit aceloraşi surse, în zona respectivă din cartierul Vitan locuiesc multe persoane violente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici