ATACUL ARMAT DIN VITAN: Ioan Dumitru Mironescu a fost arestat în dosarul comenzii de asasinat

Curtea de Apel Bacău a emis miercuri mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Dumitru Mironescu, în dosarul comenzii de asasinat în care Tribunalul Bucureşti a decis aceeaşi măsură preventivă în cazul fraţilor Mararu.

694 afișări
Imaginea articolului ATACUL ARMAT DIN VITAN: Ioan Dumitru Mironescu a fost arestat în dosarul comenzii de asasinat

Ioan Dumitru Mironescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Instanţa a admis solicitarea de arestare preventivă a lui Mironescu formulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Decizia Curţii de Apel Bacău nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Tot miercuri, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, reţinuţi marţi seară pentru instigare la tentativă de omor calificat, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Cei doi au fost reţinuţi după ce anchetatorii au stabilit că fraţii Mararu l-au plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se răzbuna.

Într-un comunicat remis marţi seară de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei s-a arătat că, în toamna lui 2012, cei doi l-au instigat şi i-au acordat sprijin inculpatului Proca Vitalie, pentru a-l ucide pe M. I. D. (Ioan Dumitru Mironescu - n.r.).

Astfel, arată anchetatorii, Proca l-au urmărit pe I. M. N. R. (Răzvan Isăilă - n.r.), pe care l-a confundat cu adevărata persoană vizată (Mironescu), iar în seara zilei de 26 noiembrie 2012, dintr-un autoturism, au tras asupra acestuia mai multe focuri de armă cu două arme cu potenţial letal.

Potrivit sursei citate, fraţii Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe M. I. D., ca act de răzbunare împotriva acestuia, i-au procurat şi remis lui Proca autoturismul marca Audi A6 folosit la comiterea faptei şi i-au plătit acestuia o sumă de bani, în vederea săvârşirii infracţiunii.

Totodată, au arătat anchetatorii, fraţii Mararu i-au oferit lui Proca elementele necesare pentru identificarea victimei şi, prin intermediari, au ţinut permanent contactul cu acesta, înainte şi după comiterea faptei.

Cercetările în acest caz au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii (SRI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici