Autobuze Mercedes cu aer condiţionat vor circula în Bucureşti

Primele 50 de autobuze Mercedes dotate cu aer condiţionat vor circula pe străzile Capitalei până la sfârşitul anului 2007, mijloacele de transport ajungând în Capitală în baza contractului încheiat de municipalitate, în 10 septembrie, cu firma EvoBus.

12 afișări
Imaginea articolului Autobuze Mercedes cu aer condiţionat vor circula în Bucureşti

Autobuze Mercedes cu aer condiţionat vor circula în Bucureşti

Primăria Capitalei a organizat, în luna iulie, o nouă licitaţie pentru achiziţia de mijloace de transport în comun. Municipalitatea a ales oferta EvoBus Gmbh - dealer Mercedes - la licitaţia privind achiziţia a 500 de autobuze noi, contractul fiind semnat la data de 10 septembrie 2007.

Municipalitatea va plăti 343.402.500 lei (105.000.000 Euro), fără TVA, pentru cele 500 de autobuze noi. Primele 50 de autobuze urmează să fie livrate de producătorul german până la sfârştiul lunii decembrie 2007, restul de 450 mijloace de transport urmând să ajungă treptat în Bucureşti, până în 2009. Cu această achiziţie, RATB va avea un parc de o mie de autobuze Mercedes Citaro care vor circula pe străzile Capitalei.

Noile mijloace de transport au 12 metri lungime, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului şi sunt dotate, în plus faţă de cele vechi, cu instalaţie de aer condiţionat, motor EURO 4, monitoare LCD, sistem de supraveghere video, sistem de numărare călători şi echipamente pentru sistemul automat de taxare.

RATB şi EvoBus GmbH (divizia de autobuze şi autocare a DaimlerChrysler), au semnat un nou contract la mijlocul lui septembrie 2007 pentru achiziţionarea a 500 de autobuze urbane pentru Bucureşti. Primele 500 de autobuze Mercedes Citaro au ajuns deja în Bucureşti, în baza unui contract semnat în decembrie 2005.

Această marcă de autobuz se supune standardelor de siguranţă, fiind dotat cu EBS şi ABS. În plus, are motoare Euro 4 economice bazate pe tehnologie BlueTec diesel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici