Autopsia handbalistului Marian Cozma va fi făcută astăzi

Autopsia handbalistului Marian Cozma, ucis în Ungaria, va fi făcută astăzi (n.r. - luni), acest demers fiind necesar pentru repatrierea acestuia, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioan Bentze, ataşat pentru afaceri interne al României la Budapesta.

18 afișări
Imaginea articolului Autopsia handbalistului Marian Cozma va fi făcută astăzi

Autopsia handbalistului Marian Cozma va fi făcută astăzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit autorităţilor române de la Budapesta, informaţiile privind arestarea unui al treilea suspect în cazul uciderii handbalistului român Marian Cozma nu s-au confirmat.

Ataşatul român pentru afaceri interne de la Budapesta, Ion Bentze, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că poliţia ungară a reţinut o a doua persoană în cazul uciderii handbalistului Marian Cozma, Nemeth Gyozgyo, acesta fiind însă un suspect colateral.

Potrivit poliţiei ungare, respectivul suspect, deşi nu este autor direct al crimei, făcea partea din grupul care a provocat incidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa sportivul român.

Bentze a confirmat arestarea, duminică seară, în jurul orei locale 22.30, a lui Raffael Sandor, unul dintre cei doi suspecţi principali în acest caz.

Cel de al doilea suspect, Istvan Stojca, se află în libertate şi este dat în urmărire, dar potrivit ataşatului de interne, din informaţiile poliţiei maghiare, acesta nu ar fi părăsit teritoriul Ungariei.

De asemenea, potrivit lui Bentze, în cadrul autorităţilor ungare s-a creat o comisie operativă, partea română fiind reprezentată de ataşatul de interne, a cărui activitate este coordonată de ministrul de interne, Dan Nica.

Potrivit lui Benze, ministerul român de interne a pus la dispoziţie părţii ungare toate serviciile de specialitate tehnice pe care aceaştia l-ar putea solicita.

În ceea ce priveşte repatrierea lui Marian Cozma, aceasta nu va fi posibilă decât după efectuarea autopsiei. Potrivit legislaţiei ungare, procedura de autopsiere şi eliberare a certificatelor durează cinci zile, dar ataşatul de interne a precizat că a făcut demersuri pentru urgentarea situaţiei şi a primit promisiuni că situaţia se va rezolva cât de repede, astfel încât cel mai probabil Marian Cozma va fi repatriat marţi.

Componentul naţionalei României şi al formaţiei ungare MKB Veszprem, Marian Cozma, a fost înjunghiat mortal, sâmbătă noapte, la un restaurant din oraşul unde juca, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic.

Citeşte şi:

Al doilea suspect în cazul uciderii handbalistului Marian Cozma, reţinut

Unul dintre suspecţii în cazul Cozma a fost prins

Handbalistul Marian Cozma, înjunghiat mortal într-o discotecă din Ungaria (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici