Autorităţile americane vor investiga dispariţia unui comandant român de navă

Autorităţile portuare americane vor demara o anchetă în cazul comandantului român dispărut de pe nava Morning Cloud, la sosirea vasului în portul New Orleans, au declarat oficiali din cadrul autorităţii maritime locale.

15 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane vor investiga dispariţia unui comandant român de navă

Autorităţile americane vor investiga dispariţia unui comandant român de navă (Imagine: Mediafax Foto)

"Paza de Coastă a Statelor Unite a fost alertată cu privire la dispariţia căpitanului, vineri, la ora 13.38 (20.38, ora României) şi a desfăşurat căutări, acoperind o suprafaţă de 1.122 de mile nautice pătrate", a declarat pentru MEDIAFAX Jennifer Johnson, purtătorul de cuvânt al Centrului de Comandă al US Coast Guard din Miami.

La operaţiunile de căutare au participat un elicopter de tip Sioux, o fregată şi un avion Falcon, a adăugat ea. "Operaţiunile de căutare au fost suspendate după 25 de ore, fără nici un rezultat, iar o anchetă urmează să fie întreprinsă la sosirea vasului în portul de destinaţie", a precizat Johnson.

Nava Morning Cloud, care a avut drept punct de plecare portul grecesc Pireus, urmează să sosească la destinaţie la 27 mai şi va trebui să primească un comandant nou, la intrarea în canalul fluviului Mississippi care duce în portul New Orleans, potrivit normelor maritime în vigoare.

"Operatorul navei va trebui să trimită un nou căpitan la bord, fără de care nava nu va primi acces pe fluviul Mississippi', a declarat locotenentul Bo Powers, reprezentant al sectorului Pazei de Coastă din New Orleans.

Imediat după sosirea, marţi, în port, echipajul navei va fi chestionat cu privire la dispariţia căpitanului care a fost raportată că s-a produs în apele internaţionale, din acest motiv investigaţia urmând să fie derulată de autoritatea portuară, şi nu de FBI, a adăugat oficialul american.

În cazul în care anchetatorii vor determina că dispariţia a avut loc în apele americane, investigaţia va fi preluată de FBI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici