Autorităţile au impus restricţii de circulaţie pe Dunăre în zona şantierului podului de la Brăila

Autorităţile au impus restricţii de circulaţie pe Dunăre în zona Galaţi-Brăila pentru a permite constructorului să monteze primele segmente metalice ale viitorului pod.

408 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au impus restricţii de circulaţie pe Dunăre în zona şantierului podului de la Brăila

Segmentele de tablier metalic sunt construite la şantierul naval Braila, iar pe şantierul podului ajung cu ajutorul unor barje.

Transportul se realizează pe Dunăre, până la şantierul podului suspendat de la Brăila, unde sunt ridicate cu ajutorul unui sistem special pe cele două cabluri principale, anunţă reprezentanţii CNAIR.

De aceea, au fost impuse restricţii de circulaţie navelor care tranzitează zona de descărcare, ţinându-se în permanenţă legatura cu Căpitănia portuară, care emite avize navigatorilor.

Dacă vremea este frumoasă, constructorul poate monta şi suda câte două elemente metalice în fiecare zi. În total, podul va avea 86 de segmente de tablier metalic care vor forma structura suprafeţei de rulare. După montarea acestor elemente, proiectul privind podul peste Dunăre de la Brăila va intra în linie dreaptă, anunţă specialiştii.

De altfel, noul pod a prins contur şi poate fi văzut din oraşele Brăila şi Galaţi. Obiectivul, cel mai mare de acest tip din România, va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia şi Dobrogea. Podul va fi conectat la reţeaua rutieră prin drumul Brăila-Jijila şi drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin. Drumul principal va avea o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură Smârdan-Măcin va avea peste 4 kilometri.

Podul ar putea fi inaugurat înainte de termen, la finalul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici