Autostrada Arad-Timişoara va fi deschisă în a doua jumătate a lunii decembrie

Autostrada Arad-Timişoara va fi deschisă traficului în a doua jumătate a lunii decembrie, lucrările fiind finalizate în proporţie de peste 90 la sută, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru.

1485 afișări
Imaginea articolului Autostrada Arad-Timişoara va fi deschisă în a doua jumătate a lunii decembrie

Autostrada Arad-Timişoara va fi deschisă în a doua jumătate a lunii decembrie (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Secretarul de stat Eusebiu Pistru a declarat că pe cei 32 de kilometri de autostradă între oraşele Arad şi Timişoara se va putea circula înainte de sărbătorile de iarnă.

"Peste 90 la sută din lucrări sunt finalizate, iar turnarea asfaltului de uzură a fost încheiată. Se va da drumul circulaţiei în a doua jumătate a lunii decembrie. Termenul va fi amânat doar în cazul unor condiţii meteo extreme care nu vor permite efectuarea ultimelor lucrări", a declarat Pistru.

Conform sursei citate, în prezent se montează gardurile de protecţie pe autostradă şi se fac lucrări de semnalizare rutieră.

Secretarul de stat a adăugat că recepţia întregii lucrări va avea loc în primăvara anului viitor.

Lucrările la autostrada Timişoara - Arad au început în vara anului 2009, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, afirma că aceasta ar trebui să fie dată în folosinţă la sfârşitul anului 2011. Lucrările sunt executate de consorţiul FCC Construccion şi Astaldi.

Pe de altă parte, secretarul de stat Eusebiu Pistru a declarat că lucrările de reabilitare a DN 79 sunt "într-un stadiu destul de avansat", fiind finalizate în proporţie de 75 la sută, iar în judeţul Arad se mai lucrează la podul din Zerind şi urmează să intre în reabilitare podul din Chişineu-Criş.

"Lucrarea este într-un stadiu destul de avansat. Termenul de recepţie a DN 79 se menţine acelaşi, respectiv jumătatea anului viitor", a declarat Pistru.

În luna aprilie, ministrul Anca Boagiu declara, la Arad, că reabilitarea DN 79 Arad-Oradea este realizată în proporţie de numai 24 la sută, deşi termenul iniţial de finalizare a lucrărilor era luna martie 2011, conform contractului încheiat în 2009 cu firma italiană Astaldi. Ulterior, s-a stabilit ca termenul să fie iunie 2012.

Ministrul anunţase compania că va primi o notificare care înseamnă "pericol de reziliere a contractului" şi cerea ca muncitorii să se mobilizeze pentru ca şantierul să fie închis cât mai repede.

În luna mai, la o nouă vizită pe şantier, ministrul declara că firma "s-a mobilizat la capacitate maximă", în urma criticilor aduse în vizita anterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici