Averea lui Antonie Solomon, verificată de ANI în urma unei sesizări

Inspectorii de integritate au primit, în urmă cu zece zile, o sesizare din partea unei publicaţii din Craiova în legătură cu posibile nereguli în cazul averii primarului Antonie Solomon, arestat miercuri pentru corupţie, în baza căreia ANI a început o verificare.

53 afișări
Imaginea articolului Averea lui Antonie Solomon, verificată de ANI în urma unei sesizări

Averea lui Antonie Solomon, verificată de ANI în urma unei sesizări (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Am primit în urmă cu zece zile o sesizare din partea unei publicaţii din Craiova. Documentul conţinea o serie de acuzaţii privind averea domnului Solomon. După înregistrarea sesizării, am demarat o verificare a averii", au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Sursele citate au precizat că sesizarea a venit înainte de izbucnirea recentului scandal privindu-l pe primarul Craiovei, în urma căruia acesta a şi fost arestat, miercuri, de Tribunalul Argeş, pentru 29 de zile.

Aceleaşi surse au precizat că ANI i-a şi trimis lui Solomon o înştiinţare în care primarul Craiovei era informat despre verificarea averii sale, însă nu au putut preciza dacă acesta a primit-o înainte de ziua de marţi, zi în care a fost audiat şi reţinut de procurori, pentru ca o zi mai târziu să fie arestat.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, miercuri după-amiază, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici