Avocaţi: Viorel Hrebenciuc, achitat definitiv în dosarul de mărturie mincinoasă

Soluţia de achitare dispusă de Judecătoria Sectorului 1, în primă instanţă, în dosarul în care Viorel Hrebenciuc a fost acuzat de mărturie mincinoasă, a rămas definitivă ca urmare a deciziei procurorilor de a nu mai declara apel împotriva sentinţei de achitare, anunţă avocaţii fostului deputat.

520 afișări
Imaginea articolului Avocaţi: Viorel Hrebenciuc, achitat definitiv în dosarul de mărturie mincinoasă

Avocaţi: Viorel Hrebenciuc, achitat definitiv în dosarul de mărturie mincinoasă

"Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins acuzaţiile formulate şi a dispus achitarea domnului Viorel Hrebenciuc, în dosarul penal nr. 25044/299/2016, în care acesta a fost acuzat de către procurori de comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă. Soluţia de achitare dispusă de Judecătoria Sectorului 1, în primă instanţă, a rămas definitivă ca urmare a deciziei procurorilor de a nu mai declara apel împotriva sentinţei de achitare", se arată într-un comunicat de presă al Societăţii Civile Profesionale de Avocaţi Plopeanu & Ionescu, remis miercuri MEDIAFAX.

Pe 10 aprilie, Viorel Hrebenciuc a fost achitat în primă instanţă, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, în urma declaraţiilor din dosarul în care Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu au fost condamnaţi definitiv pentru finanţarea ilegală a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

"Ca urmare şi a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârşită de numitul Ioan Niculae, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus achitarea inculpaţilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel. Ulterior, la data de 19.03.2015, în cauza penală, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, inculpatul Hrebenciuc Viorel fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declaraţii sincere", anunţau procurorii printr-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici