Avocatul liberalului ales deputat şi aflat în arest a depus cerere de eliberare sub control judiciar

Eugen Iordăchescu, avocatul liberalului Virgil Pop, arestat la sfârşitul lunii noiembrie pentru trafic de influenţă şi ales deputat în colegiul nr. 8 Turda, a depus, joi, la Tribunalul Cluj, cererea de eliberare a clientului său sub control judiciar.

9 afișări
Imaginea articolului Avocatul liberalului ales deputat şi aflat în arest a depus cerere de eliberare sub control judiciar

Avocatul liberalului ales deputat şi aflat în arest a depus cerere de eliberare sub control judiciar (Imagine: Mediafax Foto)

Iordăchescu a declarat, joi, că nu ştie când va fi analizată cererea sa de către instanţă şi dacă va primi un răspuns favorabil.

"Am depus cerea de eliberare sub control judiciar. Nu ştiu când se va judeca. Aştep un răspuns", a spus Iordăchescu.

Iordăchescu a afirmat că va depune o cere la Parchet, la DNA şi la Poliţia Judeţeană Cluj pentru ca Virgil Pop să fie dus, vineri, la Palatul Administrativ din Cluj-Napoca pentru a i se înmâna mandatul de deputat.

Înmânarea oficială a mandatelor de parlamentar de către Biroul Electoral Judeţean Cluj va avea loc, vineri, la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii, la Palatul Administrativ.

Avocatul lui Virgil Pop a anunţat, miercuri, că va depune la Tribunalul Cluj o cerere de eliberare sub control judiciar a clientului său, aceasta fiind una dintre variante, însă spunea că are în vedere şi alte modalităţi permise de lege prin care să obţină eliberarea clientului său.

În privinţa validării mandatului de deputat, Iordăchescu nu excludea nici varianta în care Virgil Pop să meargă la Camera Deputaţilor însoţit de poliţişti, pentru a depune jurământul de deputat, dar preciza că regulamentul Camerei Deputaţilor nu are nicio prevedere în acest sens.

Candidatul PNL în colegiul 8 Turda pentru Camera Deputaţilor, Virgil Pop, aflat în arestul Poliţiei Judeţene Cluj pentru trafic de influenţă, a obţinut un mandat de deputat în urma alegerilor parlamentare, conform atribuirii efectuate, marţi, de Biroul Electoral Judeţean Cluj.

Candidatul liberal reţinut de DNA Cluj, arestat

Candidatul PNL în colegiul Turda, aflat în arest, a obţinut un mandat de deputat

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici