Baaklini, Chebuţiu, Preda şi Bogatu vor fi cercetaţi în libertate

Said Baaklini, Adrian Chebuţiu, Coriolan Adrian Preda şi Eugen Bogatu pot fi cercetaţi în libertate în dosarul UCM Reşita, a decis, vineri noapte, Tribunalul Bucureşti care a instituit pentru cei patru interdicţia de a părăsi ţara.

112 afișări
Imaginea articolului Baaklini, Chebuţiu, Preda şi Bogatu vor fi cercetaţi în libertate

Baaklini, Chebuţiu, Preda şi Bogatu vor fi cercetaţi în libertate

Tribunalul Bucureşti a respins astfel recursul procurorilor DNA faţă de decizia prin care instanţa inferioară Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a stabilit, vineri, că cei patru pot fi liberi.

Recursul DNA s-a judecat de urgenţă, în condiţiile în care, duminică, celor patru acuzaţi urma să le expire perioada pentru care le-a fost emis mandatul de arestare preventivă.

Decizia TB este definitivă şi irevocabilă.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, care judecă dosarul UCM Reşiţa, a luat joi în discuţie legalitatea şi temeinicia arestării preventive în cazul celor patru, iar vineri a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Said Baaklini, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, pentru tentativă de stabilire cu rea-credinţă a taxelor având ca rezultat obţinerea fără drept unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat, precum şi pentru asociere în vederea săvârşirii acestei fapte, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Alături de acesta vor fi judecaţi Adrian Chebuţiu, preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al UCM Reşiţa, şi Coriolan Adrian Preda, director executiv al societăţii, pe care procurorii îi acuză de complicitate la tentativa de stabilire cu rea-credinţă, de către contribuabil, a taxelor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de restituiri de la bugetul de stat şi asociere în vederea săvârşirii acestei fapte.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Eugen Bogatu, director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa, pentru favorizarea infractorului şi intermedierea de operaţiuni comerciale de către persoana care, în virtutea atribuţiilor de serviciu, are obligaţia de a supraveghea şi controla un agent economic privat, dacă fapta este de natură de a-i aduce direct sau indirect foloase necuvenite.

Procurorii au precizat că faţă de Mircea Marius Banias s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală pentru favorizarea infractorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici