Video Bac 2008: Primele rezultate au fost publicate (Video ProTv)

Rezultatele obţinute de candidaţi la examenul de bacalaureat, promoţia iunie-iulie, au fost publicate sâmbătă, cei nemulţumiţi de note putând depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00.

1899 afișări

La examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie s-au înscris aproximativ 230.000 de absolvenţi ai promoţiei 2008 învăţământ de zi, seral şi fără frecvenţă, dar şi cei din promoţiile anterioare.

AFLĂ AICI REZULTATELE DE LA BACALAUREAT

Prima probă orală a examenului de bacalaureat - Limba şi literatura română - a avut loc în 23-24 iunie. Probele orale au continuat în zilele de 24 şi 25 iunie cu Limba şi literatura maternă, respectiv 25 şi 26 iunie - Limba şi literatura modernă.

Probele orale au fost eliminatorii, la acestea nefiind admise contestaţii. După probele orale au rămas în examen 210.773 de candidaţi.

Candidaţii au susţinut, în 27 iunie, prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, la Limba şi literatura română. Proba la Limba şi literatura maternă a fost susţinută în 30 iunie, proba obligatorie a profilului în 1 iulie şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică) - în 2 iulie. Ultima probă, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării (scrisă sau practică) a fost susţinută în 3 iulie.

Lucrările candidaţilor la probele scrise au fost evaluate în 137 de centre zonale de evaluare.

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afişate sâmbătă, până la ora 16.00. Tot sâmbătă pot fi depuse contestaţii, între orele 16.00 şi 20.00, care vor fi soluţionate în perioada 7 - 8 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate în 9 iulie.

Vezi aici cum au reactionat elevii la aflarea rezultatelor

Candidatul care a obţinut cel puţin nota 5 sau calificativul "admis" la fiecare probă orală, a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă sau practică de examen şi are media generală minimum 6 se consideră promovat la examenul de bacalaureat. În acest caz, candidatul este declarat "reuşit".

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi "respinşi". Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00. Cei care au fost eliminaţi de la o probă nu au mai putut participa la probele următoare şi au pierdut posibilitatea recunoaşterii notelor pentru sesiunile următoare.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an este programată între 18 august şi 1 septembrie, la aceasta putând participa candidaţii care nu au promovat în sesiunea iunie-iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici