Bacalaureat 2011: Un elev din Cluj care luase bacalaureatul dar a contestat nota la biologie a picat examenul la recorectare

Un candidat care a susţinut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic de Construcţii "Anghel Saligny" din Cluj-Napoca şi care fusese declarat admis a făcut contestaţie pentru mărirea notei la biologie, însă după recorectare lucrarea sa a fost depunctată, iar elevul a picat bacalaureatul.

1433 afișări
Imaginea articolului Bacalaureat 2011: Un elev din Cluj care luase bacalaureatul dar a contestat nota la biologie a picat examenul la recorectare

Bacalaureat 2011: Un elev din Cluj care luase bacalaureatul dar a contestat nota la biologie a picat examenul la recorectare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Reprezentanţii Colegiului Tehnic de Construcţii "Anghel Saligny" din Cluj-Napoca au declarat vineri că la această unitate şcolară, care a fost centru de examinare pentru bacalaureat, un singur elev respins care a depus contestaţie a fost declarat admis.

"La Colegiul Tehnic de Construcţii «Anghel Saligny», care a fost centru de examinare, un singur elev declarat respins iniţial după bacalaureat a fost declarat admis după contestaţii. A fost şi un elev care a luat bacalaureatul, dar a depus contestaţie la biologie - deşi a obţinut nota 6,01 - pentru mărire de notă, iar după corectarea lucrării a fost depunctat cu peste un punct, a primit nota 4,80 şi a fost declarat respins. A picat bacalaureatul după contestaţii", au spus reprezentanţii unităţii şcolare.

Lucrările contestate din judeţul Cluj au fost recorectate la Arad.

Rezultatele finale la bacalaureat, după contestaţii, vor fi prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj în cursul după-amiezii de vineri.

Potrivit datelor transmise, duminică, de Inspectoratul Şcolar Cluj, în judeţ s-au înscris la examenul de bacalaureat 6.202 elevi, din care 5.988 s-au prezentat la probe, iar 3.238 (54,07 la sută) dintre aceştia au promovat, acestea fiind rezultatele înainte de contestaţii.

În judeţ, opt elevi au obţinut la bacalaureat media 10, iar 535 medii între 9.00 şi 9,99.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a înregistrat, luni, 2.355 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de media obţinută la bacalaureat, reprezentând 85,8 la sută dintre cei respinşi, cele mai multe fiind depuse la limba şi literatura română.

Vineri dimineaţă, la centrele de examen din judeţ a început afişarea rezultatelor finale, după soluţionarea contestaţiilor, acest proces făcându-se treptat, iar datele urmând să fie centralizate ulterior de ISJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici