Bărbatul blocat în Mina Ilba ar putea fi scos peste câteva luni

Operaţiunea de scoatere din subteran a bărbatului blocat încă de luni după-amiază în Mina Ilba ar putea dura câteva luni, a declarat, joi, directorul Exploatării Aurum Baia Mare, Vasile Vlad, coordonatorul salvatorilor.

1 afișare
Imaginea articolului Bărbatul blocat în Mina Ilba ar putea fi scos peste câteva luni

Bărbatul blocat în Mina Ilba ar putea fi scos peste câteva luni

Echipele de intervenţie s-au aflat pe tot parcursul zilei la locul accidentului şi au lucrat la degajarea galeriei, însă există şanse mici ca bărbatul să fie scos din subteran în viaţă.

Chiar medicul Cătălin Baciu, de la Serviciul de Amulanţă Maramureş, a declarat că nu crede că victima ar fi putut supravieţui condiţiilor din mină un timp atât de îndelungat.

Salvatorii mineri au reuşit să pătrundă pe o galerie situată deasupra locului în care este prins bărbatul şi au realizat că misiunea ar putea fi una de durată.

"Doar cu şansă am putea să reuşim. Ar putea dura câteva luni pentru că sunt zeci de mii de tone de minereu deasupra locului în care se află victima şi care oricând se pot prăbuşi peste el şi echipele de salvare", a declarat Vasile Vlad.

Potrivit estimărilor, ar fi vorba de o cantitate de circa 25.000 de tone de roci, pământ şi minereu, care nu poate fi dislocată pentru că nu există spaţiu în care să fie depozitată.

Cu toate acestea, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş şi salvatorii companiei Remin Baia Mare au arătat că nu vor renunţa la misiunea începută în urmă cu trei zile.

Operaţiunea de salvare a bărbatului blocat de patru zile în Mina Ilba, judeţul Maramureş, a fost reluată, joi dimineaţă, cu o zi în urmă salvatorii mineri ajungând foarte aproape de locul în care se află victima, fără a putea stabili însă dacă aceasta mai este în viaţă.

Echipele de salvatori au ajuns, miercuri după-amiază, foarte aproape de locul în care este blocat bărbatul, însă medicii afirmă că sunt şanse slabe ca acesta să mai fie în viaţă pentru că a trecut foarte mult timp de când este prins sub pământ, iar posibilitatea să fi suferit un şoc hipotermic este mare.

Bărbatul a rămas captiv la 200 de metri adâncime după ce, luni după-amiază, în jurul orei 17.00, o galerie s-a surpat peste el şi peste alte două persoane cu care venise în mină ca să caute fier vechi pe care urma să îl comercializeze. Victima accidentului este un fost minier, Vasile Balaj, în vârstă de 48 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici